изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:58 EEST
Американски части извършили нападение на сирийска територия    
По света
Селото, в което се твърди, че е било извършено нападението, се намира срещу иракския граничен град Каим, в провинция Анбар


Жители на сирийско село, разположено близо до границата с Ирак, съобщиха, че американски войници извършили вертолетен десант в селото и убили седем души, съобщи ДПА. Още седем души били откарани в болница с огнестрелни рани.

Сирийската информационна агенция САНА също разпространи съобщение за американското вертолетно нападение срещу село близо до границата с Ирак, без да уточнява колко са загиналите и ранените, посочва Ройтерс.

Селото е разположено на осем километра от границата. Убитите били строителни работници.

Асошиейтед прес цитира разказа, излъчен по частна сирийска телевизия, на очевидец на американското нападение. Според говорител на телевизията убитите са седем, а ранените - 14, като всички жертви и пострадали били обикновени жители на селото.

Съобщение за нападението бе излъчено и от телевизионния канал "Ал Джазира". Според арабската телевизия от земята бил открит огън по вертолетите.

От американска страна няма коментар на съобщението, посочва ДПА. Няма сведения за причините за нападението и за броя на участвалите в него американски войници.

Ако твърденията за нападението бъдат окончателно потвърдени и от независими източници, това ще стане първото нападение на американски части на сирийска територия, посочва ДПА.

Селото, в което се твърди, че е било извършено нападението, се намира срещу иракския граничен град Каим, в провинция Анбар, смятан до неотдавна за основен канал за нелегално прехвърляне в Ирак от Сирия на бойци, оръжие и пари.

Районът около Каим се стабилизира едва след като местни сунитски кланове в края на 2006 г. се обърнаха срещу екстремистите от Ал Кайда и застанаха на страната на международната военна коалиция, посочва Ройтерс.

БТА
 


Сходни връзки

Американски части извършили нападение на сирийска територия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди