изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:21 EEST
ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИ ШОФЬОРА-УБИЕЦ НА ДЕТЕТО ОТ СТОЖЕР, ИЗБЯГАЛ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО    
Ред и сигурностПри кординирани действия на полицаите от Добрич и Варна е разкрит шофьора, който уби с лекия си автомобил 9-годишния Ангел христов в Стожер и след това избяга от местопрестъплението. 16-годишно момче почина след катастрофа по пътя Кардам-Чернооково. След катастрофа по пътя Добрич-Албена, в близост до с. Бранище, почина в болницата 45-годишен водач на БМВ. Подробности в Бюлетина на ОД на МВР в Добрич, а в 20.00 ч. още подробности по случаите.

 

През изминалите две   денонощия  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са  регистрирани три   престъпления и произшествия.

 

 Седем пътно - транспортни произшествия  с  двама загинали граждани  са регистрирани през изминалите два почивни дни в Добричка област. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/3/ и на територията на общините Балчик/2/; Добричка/1/ и Генерал Тошево/1/.

 

         1.На 24 октомври 2008 година, след 19.00 часа, във Второ РУ на МВР  при ОД на МВР – гр. Добрич е получено съобщение за това, че  неизвестен  автомобил в с.Стожер, общ.Добричка е  блъснал  девет годишно момче, управлявало велосипед и веднага е напуснал района на местопроизшествието. Вследствие на пътно – транспортното произшествие детето е починало.

            Непосредствено след получаването на сигнала местопроизшествието е посетено от дежурно – следствена оперативна група, включваща служители на Втора РУ на МВР и ОД на МВР – гр.Добрич.

За установяването на лицето, допуснало тежкото пътно - транспортно произшествие и местонахождението на неизвестното моторното – превозно средство, незабавно от служителите на ОД на МВР -Добрич са организирани  оперативно – издирвателни и заградителни мероприятия, както на територията на област Добрич, така и на територията на съседни области.

На 25 октомври 2008 година, в гр.Варна, в резултат издирвателните меропиятия, извършени целенасочено и професионално от служителите  на Второ РУ на МВР – Добрич и сектор “Криминална полиция” при ОД на МВР – Добрич, както и след оказано съдействие от служители на ОД на МВР – Варна е установен и задържан, водачът допуснал тежкото пътно – транспортно произшествие. Това е 21 – годишен жител на гр.Варна, с инициали В.К.. Установен  е и лекия автомобил с който е допуснат пътния инцидент. Действията на полицията  са координирани с Окръжна прокуратура – гр.Добрич.

          Работата по случая продължава в условията досъдебно производство.   

 

            2.На 26 октомври 2008 година, около 06.45 часа, по пътя с. Кардам – с.Чернооково, общ. Ген.Тошево, обл. Добрич е възникнало  пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “Опел”, управляван от 38 – годишен водач от с. Соколово, общ.Балчик, обл.Добрич е напуснал платното за движение и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на пътно – транспортното произшествие на място е починало возещото  се в автомобила 16 – годишно непълнолетно момче от с. Соколово. Водачът с фрактура  на лявата китка и травми в областта на гърдите е настанен за лечение в МБАЛ – гр.Добрич. Няма опасност за живота му. Трупът на загиналия пътник е изпратен в катедра “Съдебна медицина” – гр.Добрич.

            Причините за пътно – транспортнота произшествие се изясняват. Образувано е досъдбно производство.

 

            3.На 26 октомври 2008 година, около 15.00 часа, по пътя с.Бранище, общ. Добричка – гр.Добрич е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка “БМВ” с водач Т.М./45г./ от гр.Добрич е напуснал платното за движение и се ударил в крайпътно дърво. Вследствие на  пътния инцидент, водачът на моторното превозно средство е получил травми в областта на главата и гърдите. Транспортиран е до ЦСМП – гр.Добрич, където по късно е починал. До спешните кабинети е откаран и пътуващия в автомобила 19 – годишен младеж от гр. Добрич. След обстоен преглед, последният е освободен от здравното заведение. Двете лица са пътували без поставени обезопасителни колани.

            Причините за пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство.        

 

През двете денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич, са участвали в гасенето на четири  пожара и две аварийно – спасителни работи. Пожарите са възникнали   съответно в гр.Добрич/3/ и гр.Балчик/1/.

 

           

             

 

 

 

27 октомври 2008г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИ ШОФЬОРА-УБИЕЦ НА ДЕТЕТО ОТ СТОЖЕР, ИЗБЯГАЛ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди