изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:27 EET
Иззели пари от касата на Емин    
НовиниС голяма степен на вероятност става въпрос за самоубийство. Това каза министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод смъртта на началника на кабинета на Ахмед Доган – Ахмед Емин на пресконференция в МВР, предаде “Фокус”.


Той поясни, че по време на огледа на кабинета на Емин са иззети лични вещи, бележник, разрешително за оръжие, както и пари от касата в кабинета му, защото имал отношение към счетоводната дейност на ДПС. Миков каза още, че Емин не е бил заплашван. Няма събрани данни за наличието на финансови проблеми, както от лично, така и от служебно естество.
По повод предсмъртното писмо министърът заяви, че до приключването на следствените действия, то е следствена тайна. След това то ще е предмет на неговите близки и от тях зависи дали ще огласят какво е написано. Министърът допълни, че всички процесуално-следствени действия са филмирани и може да се проследят действията на всеки един от служителите на МВР, прокуратурата и следствието по време на огледа и разследването.
Имало е пряко участие на наблюдаващ прокурор и шансът да се допуснат грешки е малък, смята Миков. Смъртта на секретаря на Доган е констатирана от лекари от Правителствена болница, извикани от екип на НСО.
Той съобщи още, че общо осем експертизи по случая са били назначени още в нощта на 17 срещу 18 октомври, когато беше открито тялото не Ахмед Емин. 26 души са били разпитани още на място. Сред тях е бил и лидерът на ДПС – Ахмед Доган. ДПС и неговото ръководство напълно са съдействали на органите на реда по време на извършваните следствени дейности, каза министърът.
"Ахмед Емин не е бил ключова политическа фигура, тъй като не е член на нито един от легитимните ръководни органи на ДПС. Самоубийството на този човек не може да не бъде и политически коментирано, макар, че много често истината се губеше по трасето в жертва на политическите внушения", коментира Миков.
Според него се прави спекулация с една трагедия, включително и от страна на столичния кмет, който "е бил в структурите на МВР и трябва с по-голяма отговорност да се отнася към такива ситуации". Преди дни Борисов заяви, че по случая не е направено достатъчно и никога няма да се разбере дали ковчежникът на ДПС е убит.

Дир.бг

 


Сходни връзки

Иззели пари от касата на Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди