изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:08 EEST
Доган: Потресен съм от омразата    
Политика
Лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган призова прокуратурата да публикува писмото на началника на кабинета му Ахмед Емин, който се самоуби в сараите му в Бояна на 17 октомври тази година.


"Настоявам прокуратурата да извади писмото на Емин, в него няма тайни". Това казва Доган пред вестник "Труд", цитиран от БГНЕС. Лидерът на ДПС е "учуден, че разследващите органи не оповестяват документа, към който има засилен обществен интерес".
Писмото е написано на лист от малко тефтерче, то започва с обръщението "Г-н Доган" и продължава - "Никога не съм бил предател или изменник на родината си Р.България. Всичко това, което става, е един чудовищен сценарий за връщането на България на равнището на 1989 година. Вие сте били и ще бъдете осторожник и защитник на националната сигурност на страната ни. Не се чувствам жертва или употребен. Това, което става - така е било писано...", написал Емин. След това има няколко изречения за най-близките на Ахмед Емин. Накрая на писмото той е написал датата и часа: 17.10.2008г. - 12.30 часа.
Доган недоумява, защо от разследването изтичали недостоверни факти за съдържанието на това писмо. Има голямо разминаване и аз почвам да мисля, че това е нарочно, казва той. Лидерът на ДПС подчертава, че Емин никога не е бил издигнат до ранг да му бъде дясна ръка или шеф на политическия кабинет, както той по всяка вероятност се е представял. Той е отговарял за разпределението на държавната субсидия за партията. "Трябва да установим картината, защо се е самоубил, сега търсим мотивите, редим пъзела. Разбирам колко обществото е потресено, затова ние имаме най-голямата полза от излизане на истината наяве. Не мога да разбера това мислене на хората - щом се самоубива там, където живее Доган, значи има нещо много страшно около Доган и ДПС - няма такова нещо", казва лидерът на Движението за права и свободи пред екипа на вестника, който приема в къщата си където стана тежкият инцидент само преди десет дни. Доган пита и кой е пуснал в медиите, че Емин говори за 1985 година. "Истината е, че той е предупредил за възможност от връщане на събитията от 1989 г. когато в България се развихри антитурската омраза, и това е новото в писмото", подчертава Доган и пита: И прокуратурата знае, че за тази година става въпрос, и полицията знае, а защо не изяснява фактически нещата". dir.bg
 


Сходни връзки

Доган: Потресен съм от омразата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди