изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:32 EEST
Доган отрече Емин да е бил шеф на кабинета му    
Новини
Ахмед Доган заяви изненадващо, че самоубилият се Ахмед Емин не е бил шеф на неговия кабинет.


Пред вестник "Труд", лидерът на ДПС, който не отиде на погребението на Емин, подчертава, че той "никога не е бил издигнат до ранг да му бъде дясна ръка или шеф на политическия кабинет, както по всяка вероятност се е представял". Той отговарял за разпределението на държавната субсидия за партията. Проверка на Дир.бг обаче установи, че в официалния сайт на ДПС все още като "началник на кабинета на Председателя" е записано името Ахмед Емин.
По думите на Доган, цитиран от БЛИЦ, годишно ДПС получавала около 460 000–470 000 лева. Месечно в централата са били разпределяни около 40 000 лева за работна заплата на секретарки, деловодство, счетоводство, чистачки, охрана на централата, общо 22 души.
“Това беше неговата основна работа”, казва Доган. За нея Емин получавал заплата от 700-800 лева. "Пълни глупости са, че Емин е бил жертва на черна каса, защо да се самоубива за това. Има нещо друго и то е по-дълбоко и по-страшно”, подчертава Доган.
Лидерът на ДПС призова прокуратурата да публикува писмото на Емин, който се самоуби в сараите му в Бояна на 17 октомври тази година.
"Настоявам прокуратурата да извади писмото на Емин, в него няма тайни", казва лидерът на ДПС пред екип на "Труд", който е допуснат в сараите. Лидерът на ДПС е "учуден, че разследващите органи не оповестяват документа, към който има засилен обществен интерес".
Писмото е написано на лист от малко тефтерче, то започва с обръщението "Г-н Доган" и продължава - "Никога не съм бил предател или изменник на родината си Република България. Всичко това, което става, е един чудовищен сценарий за връщането на България на равнището на 1989 година. Вие сте били и ще бъдете осторожник и защитник на националната сигурност на страната ни. Не се чувствам жертва или употребен. Това, което става - така е било писано...", написал Емин, разказва Доган, на когото писмото било предоставено още на 24 октомври.
Доган недоумява, защо от разследването изтичали недостоверни факти за съдържанието на това писмо. Има голямо разминаване и аз почвам да мисля, че това е нарочно, казва той.
"Трябва да установим картината, защо се е самоубил, сега търсим мотивите, редим пъзела. Разбирам колко обществото е потресено, затова ние имаме най-голямата полза от излизане на истината наяве. Не мога да разбера това мислене на хората - щом се самоубива там, където живее Доган, значи има нещо много страшно около Доган и ДПС - няма такова нещо", казва лидерът на ДПС пред екипа на вестника, който приема в къщата, си където стана тежкият инцидент. Доган пита и кой е пуснал в медиите, че Емин говори за 1985 година. "Истината е, че той е предупредил за възможност от връщане на събитията от 1989 г., когато в България се развихри антитурската омраза, и това е новото в писмото", подчертава Доган и пита: "И прокуратурата знае, че за тази година става въпрос, и полицията знае, а защо не изяснява фактически нещата?" dir.bg
 


Сходни връзки

Доган отрече Емин да е бил шеф на кабинета му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди