изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:20 EEST
И ФОНДЪТ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ УВЕЛИЧИ ЛИХВИТЕ    
НовиниСОУ "Антим І" получава 440 000 лева кредит за енергийна ефективност

Завишение на лихвите по кредитите, които отпуска фондът за енергийна ефективност, е решил управителният му съвет на последното си заседание. Това съобщи кметът на Добрич Детелина Николова, която е представител на общините в ръководството на фонда. Причината е голямото разминаване между лихвите, с които фондът кредитира, и пазарните нива. Досегашната лихва от 4-7 процента за кредитиране на общини е увеличена на 6-9 процента, а за кредитите на корпоративните клиенти и физически лица досега таванът е бил 9 %, сега лихвите се увеличават на 7-10 процента.
Финансирането по проектите е в рамките на 30 хиляди до три милиона лева. Обикновено исканата частична гаранция по кредитите е до 80 процента. Част от кредитите се предоставят чрез услуга с гарантиран резултат.
От началото на дейността на фонда до момента пред него са представени 144 проекта, от които 57 % са на общини. Одобрени са 64 проекта на стойност 41 139 000 лева, като са подписани 52 договора. По 50 от тях парите са усвоени частично или напълно.
С финансиране с такъв кредит бе напълно санирано общинско общежитие в Добрич. Предстои да бъде внесен проект за още едно такова.
 На последното заседание е решено 440 000 лева да получи СОУ "Антим I" в Балчик. Кредитът е 63 на сто от цялата сума по проекта, а именно 696 534 лева.
 


Сходни връзки

И ФОНДЪТ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ УВЕЛИЧИ ЛИХВИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди