изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:13 EET
Разследват Доган, разгласил предсмъртното писмо?    
Ред и сигурност
Главният прокурор Борис Велчев не знае как лидерът на ДПС Ахмед Доган е получил предсмъртното писмо на Ахмед Емин, който се самоуби на 17 октомври в сараите му в Бояна, съобщи БГНЕС.


Доган обяви какво съдържа писмото вчера пред в. "Труд".
На въпрос дали изнасянето на написаното в него е повод за предварителна проверка и искане на имунитета на Доган заради разгласяване на следствена тайна, Борис Велчев отговори: „Наблюдаващият прокурор трябва да прецени дали изнасянето на тази информация е повлияло на разследването. Аз не съм човекът, който може да направи тази оценка. От чисто юридическа гледна точка, материали се разпространяват само с разрешение на прокурор. Не знам дали му е дадено разрешение и кой му е дал текста". Той допълни, че ако наблюдаващият прокурор от районната прокуратура прецени, че е разгласена следствена тайна, евентуално тогава може да се говори за искане имунитета на Доган.
Главният прокурор каза още, че по случая с подписката в ДАНС срещу депутата от БСП Татяна Дончева се работи и той е разпределен на съответната военна прокуратура.
Междувременно тя коментира интервюто на Доган пред журналисти в парламента. "Освен да съчувствам на ДПС, смятам повече да не говоря по-въпроса. Съчувствам на колегите от ДПС, каквито и да са, каквото и да е продиктувало тази злощастна ситуация", каза Дончева. Според нея в политиката трябва да се проявява някаква човещина, отвъд това "да си правим анализи и да си внушаваме етнически напрежения".
В отговор на въпрос дали се подклажда етническо напрежение в страната, тя заяви: "Каквото и да е тръгнало, има някой който го подклажда и този някой има лешоядски наклонности". dir.bg
 


Сходни връзки

Разследват Доган, разгласил предсмъртното писмо? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди