изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:34 EEST
Интервю на Доган ”взриви” държавата    
Политика
Последното интервю на Ахмед Доган, в което свързва смъртта на шефа на кабинета си Ахмед Емин с анти-ДПС кампания и чудовищен сценарий срещу самия него, буквално "взриви" колегите му в парламента.


Депутати от всички партии коментираха разпалено пред журналисти скандалното изказване на Доган пред в. "Труд", в което той заявява директно, че Емин е бил просто "мъжка секретарка". (Вижте линка) "Освен да съчувствам на ДПС, смятам повече да не говоря по-въпроса. Съчувствам на колегите от ДПС, каквито и да са, каквото и да е продиктувало тази злощастна ситуация", заяви Татяна Дончева от БСП, цитирана от Фокус. Според нея в политиката трябва да се проявява някаква човещина, отвъд това "да си правим анализи и да си внушаваме етнически напрежения".
В отговор на въпрос дали се подклажда етническо напрежение в страната, тя заяви: "Каквото и да е тръгнало, има някой който го подклажда и този някой има лешоядски наклонности".
ДПС винаги преди избори е използвало картата на етническото напрежение, за да мобилизира собствения си електорат, коментира пък председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов. Според него "в момента има напрежение в сферата на корупцията и далаверата". Няма как рекетирането на определени бизнесмени да получат определени поръчки, да не окаже влияние върху нормалната бизнес-среда в България, каза Бакалов.
"Крайно време е ДПС да престане да държи българските турци в етническо гето", заяви зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. По думите й – вече 20 години ДПС има едно и също поведение – плаши с етническата карта. „Българският етнически модел е съвсем различен от това, което се опитва да ни представи ДПС”, коментира тя. Според нея – това ставало и с помощта на президента и премиера.
От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов коментира, че в очите на електората на ДПС може да се „събуди изтъркана емоция”.
Дори и коалиционните партньори на Доган от НДСВ не застанаха зад него. "Нямам усещането, че сме свидетели на мащабен опит за разгаряне на етнически конфликт", заяи заместник-председателят на ПГ на "жълтата" партия Станимир Илчев, цитиран от БТА. Според него има опити в обратна посока на това, което разбираме като "подклаждане и стимулиране" - овладяване на ситуацията и париране на такива отношения. Илчев уточни, че не е привърженик на "прибързаната теория за съществуването на цялостен сценарий за дестабилизирането на ДПС, а оттам - и на междуетническите отношения, и за тласкане на сегашния политически процес към криза, която да доведе до падане на правителството или до някакви още по-мащабни и страховити последствия".
От ДПС обаче побързаха да защитят лидера си. Има тенденция да се предизвика етническо напрежение у нас чрез превратна експлоатация на темата със смъртта на Ахмед Емин. Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан, цитиран от ekipnews. Целта е да се събуди латентният национализъм и това е анти ДПС кампания, посочи Местан, но не пожела да назове имената на партиите, които смята, че стоят зад подобни ходове.
 
dir.bg
 


Сходни връзки

Интервю на Доган ”взриви” държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди