изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:52 EEST
Ипотеките ”надскочиха” жилищата    
ИкономикаПри ценови спад от 15% спрямо върха през октомври 2007 г. всеки десети собственик на жилище ще дължи повече за ипотеката си, отколкото е стойността на имота. Стойността на 1,2 млн. британски жилища може да се окаже по-ниска от дължимото по тяхната ипотека, предупреждават от Английската централна банка, цитирани от PropertyWire.


При ценови спад от 15% спрямо върха през октомври 2007 г. всеки десети собственик на жилище ще дължи повече за ипотеката си, отколкото е стойността на имота му.
Според доклада за финансовата стабилност, който се изготвя от банката два пъти в годината, цените на жилищата във Великобритания се понижават по-бързо, отколкото тези в САЩ.
Хората, които за първи път купуват жилище ще са най-сериозно засегнати от ценовото понижение, добавят от банката.
Собствениците, които купуват жилища с цел отдаване под наем, може да се забавят с плащанията по ипотеките си или да бъдат принудени да продават на загуба заради ограничаването на кредитите и понижаването на стойността на техните инвестиции.
Два други анализа допринасят картината на жилищния пазар на Острова да стане още по-мрачна.
От Надзорната комисия във Великобритания казват, че броят на отнетите жилища през второто тримесечие се е увеличил до 11 054 от 9 172 през предходното тримесечие.
От държавната агенция Land Registry пък съобщават, че цените на жилищата в Англия и Уелс са отчели годишен спад от 8% през септември, достигайки най-ниското си ниво за две години. След спад от 2,2% на месечна база средната цена на жилищата през септември е достигнала 168 814 паунда.
Една от всички 20 продажби на жилища във Великобритания през август е била на цена по-ниска в сравнение с тази, която собственикът е платил за него, съобщи в понеделник Financial Times.

Investor Bg

 


Сходни връзки

Ипотеките ”надскочиха” жилищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди