изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:02 EEST
Млекопроизводителите блокираха бул. „Христо Ботев” в столицата    
ЗемеделиеПротестиращите фермери блокираха бул. „Христо Ботев” в близост до Министерството на земеделието. Движението в района е затруднено, а шофьори на спрели автомобили, заявяват, че подкрепят млекопроизводителите.

Фермерите искат среща с министъра на земеделието Валери Цветанов. Министърът изпрати свой представител, който покани хора от протестиращите в министерството, за да обсъдят проблемите си с Цветанов. Фермерите обаче заявиха, че не искат такива срещи, а искат министърът да излезе и да говори пред тях.

Готови сме да стоим и да протестираме денонощно пред министерството, ако нещата вървят така, каза лидерът на млекопроизводителите от Източните Родопи Бойко Синапов.

Събралите се на национален протест фермери искат изплащане на дължимите субсидии. Досега на млекопроизводителите са изплатени субсидиите за литър качествено мляко до март и фермерите настояват да им бъдат платени и средствата за месеците оттогава досега. Министерството на земеделието и храните е направило предложение за изплащане на 22 евро на тон по млечна квота, което според лидера на Асоциацията на млекопроизводителите Андриан Цаконски е недопустимо, тъй като това означава, че средствата са не повече от 4 стотинки за литър мляко.

Дарик радио

 


Сходни връзки

Млекопроизводителите блокираха бул. „Христо Ботев” в столицата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди