изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:54 EEST
Питат какво става с пенсионните фондове    
Политика
ДСБ настоява Комисията за финансов надзор (КФН) да докладва актуалните данни за значителното намаляване на стойността на дяловете на фондовете за допълнително задължително и доброволно пенсионно осигуряване.


Това каза пред журналисти в парламента лидерът на партията Иван Костов. Причината за искането са големите според ДСБ загуби на Българската фондова борса и тяхното негативно отражение върху милиони български граждани.
Става въпрос за близо 2 млрд. и 400 млн. лева, които българските граждани са спестили за краткия период на съществуване на втория и третия стълб на пенсионното осигуряване, отбеляза Костов. Той посочи, че в началото на следващата седмица ДСБ ще поиска годишният отчет на КФН за 2007 г. да бъде включен в дневния ред на парламента.
Докладът е внесен на 30 май 2008 г. и според правилата на българския парламент е трябвало да бъде разгледан един месец след внасянето му, поясни заместник-председателят на ПГ на ДСБ Екатерина Михайлова. ДСБ настоява при изслушването КФН да предостави и допълнителна информация, добави тя.
Всички, родени след 1960 г., имат задължението да се осигуряват допълнително, като изберат пенсионен фонд, а родените преди тази година, ако желаят, могат доброволно да се осигуряват допълнително, посочи Михайлова. Тя отбеляза, че контролът се извършва от КФН, която е избрана и се отчита пред Народното събрание.
Какво е състоянието на тези пари след спада на борсата е въпросът, който ние задаваме и искаме да ни отговорят от КФН, каза Михайлова. dir.bg
 


Сходни връзки

Питат какво става с пенсионните фондове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди