изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:36 EEST
НОВ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ В ЦДГ "ПЪРВИ ЮНИ"    
ОбразованиеНов европейски проект стартира от началото на новата учебна година в Целодневна детска градина 17 "Първи юни" в Добрич. Той е на тема "Мрежа от предучилищни учебни заведения за здравословно образование" и се финансира от европейската комисия чрез Център за развитие на човешките ресурси, по програма "Учене през целия живот" и секторна програма "Коменски".

Партньори са предучилищни заведения от Швеция, Великобритания, Чехия и България. Целта на проекта е обмяна на добри практики по проблема на здравното образование на децата. Разделен е на три области - чиста околна среда, здравословна храна и креативни физически занимания.
В тази връзка от 13 до 17 октомври екип на ЦДГ "Първи юни" е бил на работна среща в Лондон, Великобритания, а именно - Валентина Русева, Емилия Маринова, Ивелина Николова и Живка Захариева. Там екипите на страните-партньори са направили презентации на учебните си заведения и са запознали аудиторията с опита си по темата за опазване на околната среда. "Имаме какво да покажем, но можем и много да научим от колегите - партньори. За България е важно обаче да приобщим семействата на децата, да ги направим действени партньори в проекта, за да имаме реални трайни резултати" - сподели директорът на ЦДГ 17 Валентина Русева.
Следващата работна среща ще бъде през май 2009 г. в град Злин, Чехия, и ще е свързана със здравословното хранене.
 


Сходни връзки

НОВ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ В ЦДГ "ПЪРВИ ЮНИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди