изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:47 EEST
Доган има тайно копие на предсмъртното писмо    
Новини
Ден, след като от прокуратурата заявиха, че официално на Ахмед Доган не е предоставяно предсмъртното писмо на Ахмед Емин, стана ясно, че той има тайно копие от него.


Лидерът на ДПС показал писмото на журналистката от "Труд" Валерия Велева, която беше допусната до сарая му в Бояна. Това разказа самата тя пред Нова телевизия днес, цитирана от Фокус.
Вчера говорителят на Районна прокуратура-София Руси Алексиев заяви, че писмото на Емин е било показано на Доган по време на разпита му след самоубийството, но не му е било предоставяно. Магистратите прецениха, че лидерът на ДПС не е разгласил следствена тайна, като обяви части от писмото, защото само ги цитирал, а не показал ксерокопие.
Ахмед Доган има съмнения, че началникът на кабинета му е искал да го убие, заяви още Велева. Тази хипотеза се основавала на някои действия на Емин преди самото самоубийството, разказва журналистката.
Емин написал предсмъртното писмо още в 12:30 часа в централата на ДПС. От там тръгнал за Боянските сараи, като упорито отказвал да вземе в колата си една от секретарките. След това Емин отишъл в дома на Доган и започнал да чака за среща. Към 16 часа дошъл земеделският министър Валери Цветанов, когото Емин бързо отпратил. Продължавал да чака с написано писмо в джоба вече 4 часа, но станал нервен и неспокоен. В крайна сметка не дочакал срещата с лидера на ДПС.
Според Валерия Велева най-шокиращо е мястото, където началникът на кабинета на Доган е избрал да се самоубие - три етажа под земята на два квадратни метра място.
Тя твърди, че Доган е решил да говори пред "Труд", когато минилия петък вечерта получил предсмъртното писмо. Мотивът на Доган да говори публично е бил започналото антитурско и анти-ДПС говорене от някои политици. Той бил силно учуден как е възможно да се отприщи такава злоба след смъртта на Емин, разказа още Велева.
По думите й Доган се притеснява от това, че смъртта на Емин е жесток удар срещу ДПС и върху него лично.
dir.bg
 


Сходни връзки

Доган има тайно копие на предсмъртното писмо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди