изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:18 EEST
ОБЩИНСКИ ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ    
НовиниОбщина Добрич организира Дни на интелигентната енергия в града, които се провеждат от 27 до 31 октомври, съобщиха от общината. 

Събитията ще бъдат част от изпълнението на европейския проект "МОДЕЛ", в който Община Добрич и още 6 български общини са номинирани като пилотни. Общинските "Дни на интелигентната енергия" са инициатива на европейската мрежа за енергийна ефективност Енержи-Сите, която се подкрепя от Европейската комисия по програма "Интелигентна енергия за Европа".
В рамките на проекта българските местни власти подписаха меморандум, с който се ангажират да информират своите жители за устойчивото използване на енергията. По този повод Община Добрич посвещава цялата седмица на темата за ефикасно използване на енергията. В Добрич от 27 октомври започват различни инициативи, които имат за цел да повишат информираността на гражданите за намаляване на потреблението на енергията и на вредните емисии. В инициативите са включени детски градини, училища, институции, домакинства. В сайта на Община Добрич www.dobrich.bg е публикувана анкета на тема "Знаете ли как да използвате интелигентно енергията във Вашето ежедневие". Всички посетители на интернет - страницата ще имат възможността да представят своята информираност по темата, за да се установят нагласите на добричката общественост. След приключване на анкетата резултатите ще бъдат оповестени. Освен това на официалния общински сайт ще бъдат поместени и практични съвети за пестене на енергията в бита. През цялата седмица в общинските училища ще бъде прожектиран филма на Ал Гор "Горчивата истина", посветен на енергийната ефективност и изменението на климата. На 31 октомври в детските градини е организиран конкурс на тема "Да спасим планетата". Най-добрите рисунки ще бъдат наградени и подредени в изложба във фоайето на Община Добрич. Същият ден по-големите ученици от общинските училища ще творят на тема "Бъдещето на планетата е в нашите ръце". Дейностите ще приключат с акция на децата от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, които ще раздават в центъра на града дипляни за понижаване на енерготреблението в бита.
Община Добрич провежда целенасочена политика в областта на енергийната ефективност. Тази година в Центъра за услуги и информация на гражданите бе открито Бюро за комплексни информационни услуги за енергийна ефективност. Добрич е и една от първите български общини с общинска енергийна програма за периода от 2007 до 2013 година.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди