изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:11 EEST
ПЕНСИОНИРАНИ НЕМСКИ ЕКСПЕРТИ ПОМАГАТ НА НАШИ ФИРМИ    
НовиниОще две години България ще може да ползва безплатните услуги на пенсионирани немски експерти, които осигурява организацията "Сениор Експертен Сервис".

Тя разполага с над 7500 пенсионирани експерти, които са готови да работят на доброволни начала в цял свят. Това съобщи вчера при представянето на организацията в Търговско-промишлената палата в Добрич Юлия Шюлер, която е ръководител на проектите в Германия. Средно за година организацията работи по около 1500 проекта. За периода на прилагането й у нас от 1988 г. до момента са реализирани 605 проекта. Само през миналата година те са били 75. Експертна помощ се осигурява предимно на малки и средни предприятия, образователни институции, обществени администрации и институции. Представители на програмата у нас преценяват финансовото състояние на организацията, която е поискала експерт от СЕС. Когато то е затруднено, е възможно немската организация да поеме разходите по обработка на проекта и самолетните билети, които възлизат на общо около 4500 евро. Така за българския поръчител остава само ангажимент за вътрешния транспорт, храна и нощувки, както и дневни за експерта, който работи безплатно поне три седмици.
 


Сходни връзки

ПЕНСИОНИРАНИ НЕМСКИ ЕКСПЕРТИ ПОМАГАТ НА НАШИ ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди