изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:39 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото   денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  нe са   регистрирани криминални престъпления.

            След проведени оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на Второ РУ на МВР – Добрич е установено 17 – годишно момиче от община Добричка, обявено за местно издирване.



            Непълнолетното лице се издирвало от служителите на полицията по молба на родителите му, тъй като на 27 октомври 2008 година е напуснало дома си и от тогава е било в неизвестност.  Момичето е върнато на родителите му. Спрямо непълнолетната няма извършено престъпление.

   

Седем пътно - транспортни произшествия   са регистрирани през изминалото денонощие в Добричка област. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/5/ и на територията на община Балчик/2/.

 

1. На 30 октомври 2008 година, около 11.30 часа, на улица в района на вилна зона”Кулака” край гр.Балчик е възникнало пътно – транспортно произшествие между лек автомобил”ВАЗ”, управляван от 18 – годишен водач от с. Ляхово, община Балчик, с инициали И.Р. и лек автомобил”Нисан”, управляван от Д.Т./18г./ от гр. Балчик.  След пътния инцидент, водачът Д.Т. е откаран до МБАЛ – гр.Балчик, където е установено, че е получил  сътресение на мозъка. Лицето отказва настаняване в болнично заведение. По двата автомобила са нанесени материални щети.

Причините за пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство. По надлежния ред на двамата водачи са взети кръвни проби.

 

2. На 30 октомври 2008 година, около 13.15 часа, по пътя с.Соколово, община Балчик – гр.Добрич е възникнало пътно – транспортно произшествие, при което лек автомобил марка ”Пежо”, управляван от 45 – годишен водач от с.Соколово, с инициали М.С. е напуснал платното за движение и се преобърнал. В резултат пътно – транспортно произшествие, возещата се в автомобила 32 – годишна жена от с.Змеево, община Балчик е получила с охлузни наранявания в областта на десния крак. След преглед в МБАЛ – гр.Балчик, последната е освободена от здравното заведение. Няма опасност за живота и. По време на пътния инцидент, пострадалата жената не е ползвала обезопасителен колан. По автомобила са нанесени значителни материални щети.

 От служителите на полицията е установено, че водачът на автомобила е употребил на алкохол. Цифровата индикация на техническото средство с което изпробван е отчело 3.46 промила. По надлежния ред на М.С. е взета кръвна проба. Водачът е задържан за срок от 24 часа в РУ на МВР – гр.Балчик.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

3. На 30 октомври 2008 година, около 19.20 часа, по ул.”Бойчо Огнянов” в гр.Добрич е възникнало пътно – транспортно произшествие, между лек автомобил марка “Алфа Ромео”, управляван от 32 – годишен водач от гр.Добрич, с инициали С.Б. и мотопед марка “Ямаха” с водач К.Б./20г./ от гр.Добрич. В резултат на пътния инцидент е пострал возещият се на мотопеда 15 годишен непълнолетен жител на гр.Добрич. По предварителни данни момчето е получило фрактура в областта  на глезена на десния крак.

След взникването на пътния инцидент, водачът на автомобила е напуснал района на местопроизшествието.  В резултат на предприетите незабавни оперативно – издрвателни мероприятия, организирани от служители на Първо РУ на МВР, лицето и управлявания от него лек автомобил са установени на територията на гр.Добрич. По двете моторни превозни средства са нанесени  материални щети. По надлежния ред на двамата водачи са взети кръвни проби.

Причините за пътно – транспортното произшествие се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

През изминалото денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич, са участвали в гасенето на един пожар.

                                              

        

 

 

 

31 октомври 2008г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди