изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:41 EEST
100 000 лв. намерени в касата на мъртвия Емин    
Ред и сигурност Около 100 000 лева са иззели разследващите от касата на покойния Ахмед Емин в служебния му кабинет.

"Това са партийни пари, все пак той се грижеше за цялата централа и отговаряше за субсидията, която е над милион", обясняват от ДПС пред в. "24 часа", цитиран от БЛИЦ. Пред свидетели в партийната централа на 24 октомври униформените са описали няколко различни вида пачки банкноти. По-голямата сума била в евро - около 35 000.
Първоначално в публичното пространство излезе неофициална информация за иззети 400 000 лв. Това обаче не отговаря на истината - станала грешка, банкнотите от по 20 евро в началото били объркани с тези по 200. Голямо количество боеприпаси иззели още разследващите от касата на началника на кабинета на Ахмед Доган. Повечето били за пушка, тъй като покойникът бил запален ловец. Имало обаче и кутия с голям брой патрони за пистолет. Той значително надхвърлял разрешения по закон за съхранение максимум от 50.
Няколко ловни оръжия на Емин са намерени в дома му. Друг пищов, освен този, с който е посегнал на живота си, не бил открит. В касата имало още банкови документи, свързани с административните функции на ковчежника на ДПС и частично изписан син тефтер.
На по-любопитни находки обаче се натъкнали разследващите в дома на починалия. Там имало негови писма по масонска линия. Съдържанието им обаче се пази в тайна. Емин е имал сериозен интерес към психологическата литература. Това показвали откритите няколко специализирани книги. Всички били фокусирани върху лидерите, как те могат да бъдат манипулирани, каква е ролята на човека в сянка и други.
На 17 октомври Ахмед Емин не се е качил в сарая на Доган сам. Закарало го е момче от младежката организация на ДПС със служебна кола. Емин наредил да не вкарва автомобила в двора, а да чака пред външната порта. Щял да свърши бързо, пише още изданието. dir.bg
 


Сходни връзки

100 000 лв. намерени в касата на мъртвия Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди