изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:13 EET
Учредяват движение “Напред”    
ПолитикаСофия. В зала 1 на НДК в 12.00 часа ще бъде учредено движение „НАПРЕД”. Официален документ за създаването му ще подпишат лидерите на три политически формации : ВМРО – БНД, ЛИДЕР и ЗНС.


Агенция “Фокус” припомня:
Преди учредяването на движение “НАПРЕД” Агенция „Фокус” събра мнения за предстоящото политическо обединение. Според директора на Агенция „Медиана” Кольо Колев движение „НАПРЕД” има шансове, защото в страната има дефицит на разумна опозиционност след залитането на ГЕРБ в доста радикал-популизъм в историята с ДПС. “ВМРО е една партия с постоянна електорална база от порядъка на между един-два процента. ЛИДЕР е нещо, което е относително ново. Те се представиха доста добре на местни избори. Разбира се, не бива да се правят преки аналогии между местни избори и парламентарни избори, но все пак - имат добри представяния. В страната продължава да има земеделци по убеждение, въпреки че формациите им са разпръснати така, че е трудно да се каже дали ЗНС има и каква е политическата им тежест. Но определено може да привлече част от земеделците. Така че всяка от тези политически конфигурации не е куха, те не са някакви огромни сили, но не са кухи и в този смисъл казах, че имат известни шансове”, обясни Колев. Според директора на „Медиана” - в новата коалиция има политическа принципност, тъй като ВМРО винаги се е декларирала като партия дясно - център, в този смисъл тя не е лява. ЛИДЕР определено не е лява партия. Земеделците са също така центристка партия. Така че, не виждам някаква политическа нечистоплътност в този тип обединение.
Людмил Бучев, член на НИК на ЛИДЕР обясни, че между трите партии ВМРО- българско национално движение (ВМРО-БНД), ЛИДЕР и Земеделски народен съюз (ЗНС) ще бъде подписано коалиционно споразумение за явяване на изборите за евродепутати и за парламентарните избори през следващата година. Той каза, че няма да има сформиране на нов субект по отношение на ръководните органи. „Трите партии влизат в коалицията като запазват политическата си идентичност, съответните ръководства и структури. До края на годината ще бъдат сформирани коалиционни областни щабове. Нашата цел е да достигнем 9-10% изборни резултати от изборите, с амбиция за 30 депутати в Народното събрание и двама депутати в Европарламента”, обясни Бучев. Той заяви, че се преговаря с абсолютно всички политически формации от център-десния спектър на политическия живот. Не се преговаря с парламентарно представените партии СДС, ДСБ и „Атака” и с ГЕРБ.
Според Стефан Личев, председател на Земеделски народен съюз (ЗНС) с оставките си Анастасия Мозер и Венцислав Върбанов целят да застанат пред прожекторите. Той бе помолен да коментира оставките на Анастасия Мозер, председател на БЗНС и главния секретар на БЗНС Венцислав Върбанов. Като причина за оставката Анастасия Мозер Личев посочи, това, че не вижда бъдещето на Земеделския съюз в коалиция с ЛИДЕР.
От доста отдавна председателят, главният секретар и още неколцина не са били сред активните членове на Земеделския съюз. Той определи оставките им и като търсене на начин те отново да бъдат лидери.
По отношение на учредяването на Движение “Напред” утре Личев обясни, че са били проведени много разговори с председателите на другите две партии ЛИДЕР и ВМРО. По думите му партиите взаимно се допълват, тъй като ЛИДЕР имат поглед върху икономическите проблеми, ЗНС държи на земеделските производители, а ВМРО на патриотизма. “Освен Земеделския съюз в политическия живот на страната ни не участват други земеделски организации” посочи Личев. Според него не би могло да се създаде нова земеделска организация, която да има някаква значителна роля.
Той прогнозира, че на следващите избори ЗНС ще има политическо влияние и ще влезе в парламента в новосъздадената коалиция.
 


Сходни връзки

Учредяват движение “Напред” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди