изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:33 EEST
Семейните лекари може да работят и 24 часа    
Здраве
През последните години семейните лекари са намалели с 1000, обяви на пресконференция председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров, цитиран от БТА.


От сдружението предлагат лекарите да осигуряват пълния пакет услуги осем часа на ден, като от тях два часа да бъдат за домашни посещения.
След приключване на графика се предлага да има още четири часа - например от 18.00 ч. до 20.00 ч., в които да има дежурен лекар, който да дава информация по телефона и прегледи за спешни случаи, посочи д-р Киров. Така според него пациентите ще знаят точно в кой момент към кого да се обърнат.
Готови сме и следващата година да работим на 24-часово разположение, но това ще влоши още повече положението, за което ние не поемаме отговорност, тъй като сме дали предложение, обясни д-р Киров.
Сдружението на общопрактикуващите лекари подкрепя проектобюджета за здравеопазване за 2009 г., заявен от НЗОК, съобщи още председателят на организацията. По думите му разликата между предложения от касата бюджет за първичната помощ и този на Министерския съвет е 45-46 млн. лева.
Според съсловната организация проектът на НЗОК е по-прагматичен от този на Министерския съвет. По думите на д-р Киров е необяснимо защо правителството ограничава средствата за здравеопазване, при условие, че постоянно се говори, че България е финансово стабилна.
Чакаме Министерството на финансите да обясни защо е намалило бюджета, каза Любомир Киров. На 22 ноември сдружението ще има ново заседание на Управителния съвет, на което ще се реши какво ще правят по-нататък, в зависимост от резултатите по исканията им. Ако исканията ни не бъдат удовлетворени, ще бъдем принудени да предприемем протестни действия и възобновяване на сигналните протести за час, предупреди председателят на съсловната организация. dir.bg
 


Сходни връзки

Семейните лекари може да работят и 24 часа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди