изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:28 EET
Велизар Стоилов принуден да подаде оставка    
Новини Столичният кмет Бойко Борисов ще освободи от длъжност заместник-кмета по транспорт Велизар Стоилов.

Това съобщи самият Борисов пред журналисти на пресконференция заради появилите се публикации във връзка с проведения конкурс за отдаването на 15 автобусни линии през 2007 година. Борисов заяви, че е знаел за наличието на запис, обвързващ замeстник-кмета и участници в конкурса и преди месец е разговарял с председателя на ДАНС Петко Сертов, предаде БТА.
Разговарях и с Велизар Стоилов, който потвърди, че е говорил станалите обществено достояние думи от записа по време на оперативка през 2006 година, каза Борисов. "Аз, за разлика от Станишев, когато има и най-малко съмнение за корупция или нагласени условия, освобождавам хора от екипа си", коментира Борисов. Той посочи, че това е причината да се раздели с бившия заместник-кмет по екология Милор Михайлов и бившия директор на Столичния инспекторат Гален Ганчев.
Според кмета записът е бил държан нарочно толкова време, за да може да бъде изнудван с него.
Борисов заяви, че ще анулира два от проведените конкурса за отдаването на 49-те линии от градския транспорт. На 31 октомври областния управител на София Тодор Модев е издал заповед за отмяна на конкурсите, поясни заместник -кметът Юлия Ненкова.
Причината за заповедта е изтеклия тримесечен срок за осъществяването на конкурсната процедура съгласно решението на СОС от 2007 година.
Юлия Ненкова посочи, че ако ВАС се произнесе през този месец и по конкурса за отдаването на 15-те линии от градския транспорт от миналата година, който се обжалва, при отмяната му ще се възстанови старото положение преди конкурса.
По-рано днес общинските съветници на БСП от Столичния общински съвет поискаха на пресконференция оставката на Велизар Стоилов и заради съмнения в процедурата по конкурса за 49-те линии в градския транспорт от септември т.г. "Червените" общински съветници призоваха и кмета на София Бойко Борисов да се оттегли от поста, "поради невъзможността му" да се справи с проблемите на града, в частност и с транспорта.
ДСБ също поиска отстраняването на Велизар Стоилов, се казва в декларация на партията до медиите. Столичният кмет Бойко Борисов да сезира компетентните разследващи органи и прокуратурата за противозаконното договаряне и опорочаване на конкурса за отдаване на столични автобусни линии на частни превозвачи, искат още от ДСБ.  dir.bg
 


Сходни връзки

Велизар Стоилов принуден да подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди