изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:28 EEST
БНС се разцепи заради Ковачки    
Политика
Народните представители Стефан Софиянски, Румен Ангелов и Борислав Българинов, избрани с листата на партията Съюз на свободните демократи (ССД) напуснаха парламентарната група на Българския народен съюз (БНС).


Тримата подадоха днес молби в деловодството на Народното събрание за напускане на парламентарната група на БНС, съобщиха от пресцентър на ССД, цитирани от БТА.
„Това решение зрееше отдавна. Взехме го в момента, в който разбрахме, че нещата не се решават вътре в парламентарната група, а навън”. Това заяви лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски специално за БГНЕС.
На въпрос дали ВМРО и ЗНС ще се задоволят с подчинена роля в новата формация движение "Напред”, в която засилено политическо присъствие има бизнесменът Христо Ковачки, Софиянски бе категоричен: „Мога да кажа, че ние няма да имаме такава роля, а те ще отговарят какво щастие търсят там.”
Дали досегашните партньори на ССД в парламента са се съветвали с тях преди да влязат в съюз с партия „Лидер” е трудно да се гадае, защото Софиянски отказа коментар. „Нека това да си остане между нас”, допълни той и заключи: „нашето място е в дясната половина на парламентарната зала и дали ще се договорим с ОДС или с ДСБ, важното е, че колкото по-обединена е десницата, толкова по-добре.”
На този етап е изключена възможността ССД и движението "Напред" да водят разговори за предизборна коалиция. Това заявиха за БТА председателите на ССД - Стефан Софиянски, и на ВМРО - Красимир Каракачанов.
Неприемливо е в парламентарната група на БНС решенията да бъдат доминирани отвън (от партия "Лидер"), аргументира хода си Софиянски. Причината за излизането на представителите на ССД от ПГ на БНС е, че не са били поканени още "в първия кръг" в движението "Напред", заяви Красимир Каракачанов. Проектът е отворен, но те предпочетоха да се разсърдят, че не сме ги включили, добави той. dir.bg
 


Сходни връзки

БНС се разцепи заради Ковачки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди