изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:37 EEST
ДОБРИЧКИ УЧЕНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ИНОВАЦИИ В ТУРИЗМА В СЕВИЛЯ    
ОбразованиеТийнейджърите проведоха практика в пет хотела и научиха повече за историческите забележителности

Ученици от Добрич в продължение на един месец пребиваваха в Испания и се запознаха с иновациите в туризма в град Севиля. Тийнейджърите са възпитаници на Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" в Добрич. За да бъдат максимално подготвени, още преди заминаването, ръководителката на групата Недка Димитрова, е поставила задача на учениците да открият информация в Интернет, свързана с културните особености и забележителностите на Севиля. Те са изготвили и карти на улиците в районите за настаняване и практики.
По време на пребиваването си в Испания учениците са имали възможността да проведат практика в пет хотела и да се запознаят с основните дейности - рецепция, ресторант, кухня и т.н.  За отразяване на ежедневните си впечатления, учениците са разполагали със специално изготвен за целта личен дневник, разказаха от гимназията. Проведено е и оценяване - всички е трябвало да отговорят на въпроси (формулирани на испански и английски), отнасящи се до условията на работа, комуникацията на работното място, адаптацията, основните проблеми, условията за живот и др. За да се запознаят децата с историята и забележителностите на Севиля, са организирани екскурзии. Те посетили Археологическия музей,  Музея на занаятите и народните обичаи, парка "Мария-Луиза", най-стария квартал на Севиля - Триана, с типично мароканска архитектура и катедралата Света Ана,  Музея на изящните изкуства и т.н. Добричките ученици са се разходили и по мостовете на най-голямата и единствена плавателна река в Испания - Гуадалкивир. След приключване на практиката всички участници са получили индивидуален сертификат за участие по програмата за иновации в туризма.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ УЧЕНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ИНОВАЦИИ В ТУРИЗМА В СЕВИЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди