изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:44 EEST
УВЕЛИЧАВА СЕ БРОЯТ НА ДЕЦАТА В ГРАДИНИТЕ    
ОбразованиеВ последните 3-4 години се наблюдава значително подобряване на материалната база в забавачниците

Увеличава се броят на децата, които посещават детските градини в общинските центрове в Добричка област. За съжаление обаче, все още се запазва тенденцията на намаляване на децата в забавачниците по селата. Статистиката е изнесена по време на годишното съвещание с директорите на детски градини от областта, провело се на 30 и 31 октомври в курортния комплекс Албена. Това съобщи за НДТ Дора Минчева - старши експерт по предучилищно възпитание в Регионалния инспекторат по образование в Добрич. В срещата са участвали 106 директори и представители на общинската администрация, които се занимават с управлението на детските градини. Представен е годишен анализ за предходната учебна година, в това число и резултатите от практическата учебно-възпитателна работа и организацията и управлението на детските градини. Като положителна тенденция отново е отчетен фактът, че в последните 3-4 години значително се е подобрила материалната база в забавачниците.
По време на годишното съвещание е обсъдена и идеята за въвеждане на делегирани бюджети и в детските градини, каза още Д. Минчева. Станало е ясно, че все още директорите не са напълно наясно какви биха били техните отговорности и е отчетена необходимостта от обучение в тази насока. При срещата в Албена ръководителите на детските градини са се запознали и с новостите в нормативната база.
 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВА СЕ БРОЯТ НА ДЕЦАТА В ГРАДИНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди