изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:36 EEST
КРАСИМИР НЕНОВ РЕАЛИЗИРА 30-ГОДИШНА МЕЧТА    
Спорт

На старта в Истанбул застанаха общо 610 състезатели от 27 страни



След участие в пет старта на състезанията по ориентиране в Истанбул се завърна Красимир Ненов, който е председател на спортния клуб по ориентиране „Добротица”. Това е неговото първо участие в състезание по ориентиране извън България. Независимо от крайното си класиране, той е изключително щастлив, тъй като за надпревара в чужбина той мечтаеше вече  30 години. Ето какво ни разказа за самото състезание и за представянето му в групата на мъжете над 55 години М 55:

„Отлична организация на петдневните състезания в Истанбул. Много красиви местности, трудни терени и сложни маршрути. С 3 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала се завърнаха българските състезатели, но от други градове. Единият от стартовете важеше за световната ранглиста. Става въпрос за елитните спортисти М/Ж 21 Е. В този старт Илияна Шандуркова се класира на 2 място, но в общото класиране за 5 старта категорично оглави класирането”, разказа Ненов.

На старта в Истанбул са застанали общо 610 състезатели от 27 страни. В групата на М55, където се състезаваше Красимир Ненов, участвали 15 състезатели от 10 страни. Класирането му било следното: 1 старт – 11 място; 2 старт – 10 място; 3 старт  - 13 място; 4 старт – 9 място; 5 старт – 9 време, но с една пропусната контролна точка. Броят на успешно завършилите петте старта в неговата група били 11. По сбора от времената и на петте старта той щял да заеме почетното 10 място. Състезанията са били с индивидуално участие, а не отборно и класирането в групите е било символично. За награди на класиралите се в тройката по сбора от времената на петте старта били раздадени красиви медали. Само на елита имало дадени допълнително парични премии. За останалите участници останали  спомените от видяното в чужда страна, запознанства с нови приятели и преживяните вълнения от бягане по непознати терени.

“Първите стъпки за участие в чужбина на добрички състезатели по спортно ориентиране вече са направени. Натрупаният опит дава възможност за ясна организационна, тренировъчна и състезателна дейност на млади състезатели, които достойно могат да представят Добрич и България по света. Нашите деца също са умни и здрави, но какво ще постигнат, зависи от възможностите на техните родители, учители и държавата”, сподели Ненов.
 


Сходни връзки

КРАСИМИР НЕНОВ РЕАЛИЗИРА 30-ГОДИШНА МЕЧТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди