изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:35 EEST
ЗАПОЧНА УЧРЕДЯВАНЕ НА ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ НА СГЕРБ    
ИнтервютаПред НДТ - Иван Петков - областен клубен ръководител на СГЕРБ, област Добрич

- Г-н Петков, какво е СГЕРБ и защо е необходима тази структура?
- Организацията на старейшините към политическа партия ГЕРБ, наричана съкратено СГЕРБ, е създадена съгласно Устава на ПП ГЕРБ и чл. 20 от Закона за политическите партии. СГЕРБ е структура на активните и притежаващи богат житейски и професионален опит  членове на ПП ГЕРБ, изграден върху принципите на демократичността и защита на общочовешките ценности, правата и свободите на личността в Република България. Необходимостта от създаването на тази структура се обуславя от няколко фактора. Единият е стимулиране участието и активното включване на хората с доказан професионален опит в обществено-политическия, икономическия и културен живот на страната. Другият е създаване на предпоставки, които да осигуряват продължаваща във времето личностна и професионална реализация на хората в зряла възраст. 
- Какви хора влизат в СГЕРБ, с какви идеи и с какви очаквания? 
- В СГЕРБ влизат хора, членове на ПП ГЕРБ, навършили 55-годишна възраст. Искам специално да отбележа, че в СГЕРБ не могат да членуват хора, които са осъждани за умишлени престъпления или са участвали в криминални или политически действия против народа си и държавата си. Основната идея, с която хората влизат в СГЕРБ, е да бъдат максимално полезни на обществото, като използват своя дългогодишен и разностранен житейски и професионален опит. Макар и за по-малко от една година, успяхме да намерим пътя за едно добро, балансирано и с много добри практически резултати съчетаване на идеите, интересите и енергията на членовете на младежкия ГЕРБ /МГЕРБ/ с богатия житейски и професионален опит на членовете на СГЕРБ при реализацията на редица инициативи и съвместни мероприятия.  
- На какви принципи е изградена структурата на СГЕРБ?
- Основните принципи, които ще отстоява СГЕРБ в цялостната си дейност, са съзидание, граждански свободи, европеизация, равни възможности, благоденствие.
- Предвид това, че немалка част от членовете на СГЕРБ са още в активна възраст, на какви идеи в социалната политика по отношение на тази възрастова група ще залага ПП ГЕРБ?
- Хората в зряла възраст, натрупали богат житейски и професионален опит, представляват гръбнака на нашето общество. Предвид това, че част от тези хора са пенсионери, ПП ГЕРБ се ангажира чрез държавата да гарантира пенсии, които да осигуряват нормално и достойно съществуване на отделния индивид. Тук веднага искам да предпазя пенсионерите от "розови" очаквания. И да подчертая, че ПП ГЕРБ няма да поема неизпълними ангажименти пред българското общество, включително и към пенсионерското съсловие. Както неведнъж е подчертавал лидерът на ПП ГЕРБ ген. Бойко Борисов, партията ще направи всичко необходимо децата и внуците на българските пенсионери да започнат да се завръщат в родината си, където им е истинското място. Аз лично считам, че това ще бъде най-ценния принос на ПП ГЕРБ за всеки български пенсионер.  
- Има ли вече изградена структура на СГЕРБ в Добричка област? На какъв етап е структурирането й?
- В края на месец юни тази година беше проведено учредително събрание за изграждането на областната структура в Добричка област, която се казва Областен клуб на СГЕРБ. На това събрание беше избран Управителен съвет на клуба в състав от пет члена. За областен клубен ръководител бях избран аз и впоследствие бях утвърден от ИК на ПП ГЕРБ-София. На 29 октомври стартира учредяването на общинските клубове на СГЕРБ на територията на Добричка област. Кампанията се провежда по приет от Управителния съвет план-график и трябва да приключи до 15 ноември. На събранието за учредяване на Общински клуб на СГЕРБ в Добрич бяха избрани за председател Велико Иванов Великов /бизнесмен/ и за зам.-председател Станка Янева Великова /банков служител/.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА УЧРЕДЯВАНЕ НА ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ НА СГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди