изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:05 EEST
Подписани са 4 споразумения между двата бряга на Тайванския проток    
Култура На 4-ти ноември следобяд в Тайпе, председателят на Асоциацията за отношенията между двата бряга на Тайванския проток на континенталната част на Китай Чън Юнлин и президента на Фонда за връзките между двата бряга на протока Дзян Бинкун подписаха 4 споразумения, които включват въздушно, морско и пощенско сътрудничество, както и защитата на безопасността на хранителните продукти.

Всичко това означава бъдещото официално реализиране на директна връзка на пощите, търговията и транспорта и благодарение на споразуменията, обменът на хора, стоки и търговия също ще бъде улеснен. Ето подробен репортаж за събитието.

На 4-ти ноември в хотел Юаншан, Тайпе, председателят на асоциацията за връзките между двата бряга на Тайванския проток на континенталната част на Китай Чън Юнлин и президентът на Фонда за връзки между двата бряга на протока на Тайван Дзян Бинкун проведоха втори кръг преговори и постигнаха единодушие в областта на откриването на директна въздушна, морска, пощенска връзка и защитата на безопасността на хранителните продукти. Чън Юнлин каза,

„Реализирането на пряката морска и пощенска връзка между двата бряга на Тайванския проток е мечтата на сънародниците от двата бряга за изминалите 30 години. Това ще създаде много по-удобен път за обмен на хората и стартирането на икономическото сътрудничество. Със сигурност, сънародниците ще бъдат облагодетелствани от това, в резултат на което развитието на отношенията между двата бряга ще навлезе в нов период."

Според споразуменията, нормализирането на пътническите полети ще бъде реализирано. Освен това авиационните спирки и броят на полетите също ще бъдат увеличени.

Зам.директорът на асоциацията на континенталната част на Китай Джън Лиджон каза, че всяка година около 5 милиона тайвански сънародници пътуват между двата бряга, а от континенталната част – поне десетини хиляди. Благодарение на подписаното споразумение за пряка въздушна връзка, авиационните линии ще бъдат съкратени, той посочи,

„Например, разстоянието от Тайпе до Шанхай, в миналото отнемаше 2 часа и 45 минути, защото се минава през Хонконг. А според новото споразумение, времетраенето ще е не повече от час и половина, по този начин се спестява час и 15 минути. Така че не само ще спестим времето и парите на сънародниците и пътуващите между двата бряга, но и разходите на самите авиационни компании. Само от това, тайванските сънародници ще могат да спестят 2 милиарда щатски долара ежегодно."

Джън Лиджон продължи да казва, че засегнатите в 4-те споразумения сфери са различни. След реализирането на пряката морска връзка, корабите, плаващи покрай двата бряга няма нужда да преминават през трето място, което значително ще намали разходите. А директната поща е още по-полезна за различните семейства.

Президентът на Фонда за връзките между двата бряга на протока Дзян Бинкун посочи, че подписването на споразуменията е важен момент за нормализирането на отношенията между континенталната част на Китай и Тайван. Той каза,

„Уверен съм, че нормалните връзки между двата бряга на протока ще бъдат от полза за разрешаването на още много други въпроси, свързани с интересите на самите жители. Ефективността от преките връзки ще бъде очевидна и то ще окаже много положително влияние за стабилното и устойчивото развитие на отношенията между двата бряга."

Съобщено бе, че третият кръг преговори между двете организации ще бъдат проведени следващата година. Темата ще бъде за нанасяне на общ удар срещу престъпността, стимулиране на финансовото сътрудничество, подписване на споразумение за гарантиране на интересите на инвеститорите и др.

Вей – Д.

Радио Китай

 


Сходни връзки

Подписани са 4 споразумения между двата бряга на Тайванския проток | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди