изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:16 EEST
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: Джо Байдън - политик тежка категория със склонност към многословието    
По света
С 65-годишния сенатор за кандидат за вицепрезидент, 47-годишният Барак Обама преди всичко избра опитния политик


В американския Сенат почти няма политик, който с по-голямо основание да се нарече "стара пушка" от сенатора от Делауер. Това важи в особена степен за външната политика и сигурността, на които е познавач. След безбройните си пътувания в чужбина, той е известна фигура сред държавните лидери по света.

Джоузеф Байдън е роден в Пенсилвания в католическо работническо семейство. Има юридическо образование. За първи път влиза в Сената през 1973 г. като един от най-младите сенатори в историята на САЩ.

Байдън е дългогодишен член на Комисията по външните работи и сигурността, на която в момента е и председател. Също както Обама, той е твърд противник на войната в Ирак, въпреки че гласува в нейна подкрепа в Конгреса през 2002 г.

Байдън е смятан за блестящ оратор с чудесно чувство за хумор. Склонността към многословие обаче често му е причинявала големи неудобства.

В тази предизборна кампания той първоначално се кандидатира в първичните избори на Демократическата партия, но беше с незначителни шансове и скоро се отказа от надпреварата. Кандидатурата му за президент през 1988 г. се провали поради обвинения в плагиатство.

В личния си живот Байдън е понесъл тежки удари на съдбата. Първата му съпруга и малката му дъщеря загиват в автомобилна катастрофа през 1972 г. През 1988 г. самият той е на косъм от смъртта, преживявайки две мозъчни аневризми, от които е опериран.

Вчера Джо Байдън бе преизбран за сенатор с нов шестгодишен мандат. След като кандидатпрезидентската двойка на демократите обаче спечели вота, сенаторът ще поеме вицепрезидентските си задължения и няма да заеме поста си в Сената.
netinfo.bg

 


Сходни връзки

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: Джо Байдън - политик тежка категория със склонност към многословието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди