изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:56 EEST
Валери Цветанов е уволнил генералния директор на НВМС Жеко Байчев    
Новини София. Генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) е бил отстранен днес от поста си от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов. Пред Агенция „Фокус” Байчев посочи, че приема уволнението си напълно спокойно.

Той обясни, че днес е получил заповедта от Валери Цветанов за прекратяване на работата му като генерален директор на ветеринарната служба. По думите му като висш служител министърът за земеделието има право да взема решения без обосновка.
За Байчев досегашната му работа е била четири години ползотворен труд. „Отивам си с вдигната глава в най-трудния период на службата - това са четири години на много тежък и упорит труд от моя страна. Навярно обществото и колегията ще оценят това след време. Приемам отстраняването ми напълно отговорно”, посочи Байчев. На въпрос не пада ли той жертва заради протестите на млекопроизводителите, Байчев каза следното: „Нищо не мога да кажа по тези въпроси. Ние си стиснахме ръцете с министъра преди един час, благодарих му за периода, през който работихме заедно. Аз не мога да коментирам тези неща”.
Байчев ще продължи да работи като преподавател по ветеринарна медицина. Той не е пожелал да поеме друг пост в службата. „Който дойде на моето място, трябва да работи свободно, без да се влияе от такъв човек като мен, аз съм се сраснал със службата - защо трябва да оставам и да влияя на някого, не е редно. Човек извървява своя трудов път, идва момент, когато от едно място трябва да отиде на друго”.
Галина ДИМОВА
 


Сходни връзки

Валери Цветанов е уволнил генералния директор на НВМС Жеко Байчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди