изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:59 EEST
ДОБРИЧКИ УЧЕНИЦИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ    
Европейски съюз Възпитаници на Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" в Добрич ще вземат участие в програмата "Евроскола" на Европейския парламент в Страсбург. Те са били одобрени, след като са защитили проект и са изпратили презентация на своето училище.

 

Те ще заемат местата на евродепутатите и ще дискутират актуални теми, свързани с Европейския съюз

 

25-те деца от 12 клас на гимназията ще бъдат единствените участници от България и ще се срещнат със свои връстници от общо 16 държави-членки на Европейския съюз. Това каза за НДТ преподавателката по информатика Милена Николова, която ще пътува с тийнейджърите, заедно със своите колежки Димитричка Габровска и Снежина Вутова. Всички разходи се поемат от организаторите.

На 13 ноември младите хора ще участват в т.нар Ден "Евроскола" в пленарна зала на Европейския парламент в Страсбург. Всъщност, те ще заемат местата на европейските депутати и ще усетят работната атмосфера. Учениците ще бъдат разделени в шест работни групи, като всяка от тях ще има за задача да обсъди конкретна тема: "Демокрация и бъдеще", "Околна среда, транспорт и енергетика", "По-динамична Европа", "Европейска година за междукултурен диалог - 2008", "Бъдещето на Европа", "Социална политика и заетост". Ще бъде организирана "Евроигра". Предвидена е и презентация на всяко от участващите учебни заведения. След приключване на отделните прояви ще се състои връчване на дипломата "Евроскола", а всяко от училищата ще получи флага на Европа.

Дванадесетокласниците от ПМГ "Иван Вазов" усилено се готвят за предстоящите дебати в Европарламента, за да представят достойно България пред останалите страни-членки на ЕС. НДТ

 

Снимка Любен ЖЕЛЯЗКОВ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ УЧЕНИЦИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди