изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:08 EEST
49,4 МЛН. ЕВРО ОТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАЗАР В ЕВРОПА Е ОНЛАЙН    
НовиниВъзможностите за партньорство между морската индустрия, туризма и сектора на информационните и комуникационни технологии за създаване на иновативни продукти бяха осъдени на кръгла маса в Добрич вчера.

Тя бе организирана от Регионална агенция за предприемачество и иновации във Варна, съвместно с Варненската туристическа камара. Домакини бяха Търговско-промишлената палата в Добрич и местната структура на Enterprise Europe Network.
Дискутирано бе развитието на приоритетните сектори - морски технологии, туризъм, информационни и комуникационни технологии. Инж. Светослав Стаменов от Регионалната агенция за предприемачество и иновации във Варна посочи, че над 80 на сто от фирмите през последните три години не са внедрявали патенти, лицензи, ноу-хау, което е причина България да се нарежда на последно място в Европа. Изследвани са фирми от Североизточния район от десет сектора. Анализът сочи, че секторите информационни технологии, морска индустрия и туризъм държат първенството по най-много квалифицирани кадри в региона. Посочено бе, че се налага потребност от иновации в морския туризъм, за да се отговори на промените в потребителската философия. Такива възможности дава развитието на яхтените пристанища и круизният туризъм. Само през тази година в пристанище Варна са акостирали 30 круизни кораба. Статистиката сочи, че пасажерите им са готови да похарчат средно по 100-150 евро на дестинация, а най-кголемите такива кораби вече са с по над 4 000 пасажери. За целта е необходимо пристанищата, които ги посрещат да разполагат с необходимата инфраструктура и атракциони. Акцент се поставя и на информационните технологии в туризма. Данните сочат, че онлайн туристическият пазар в Европа през 2007 г. възлиза на 49,4 млн. евро като около 60 на сто от него се пада на търговията със самолетни билети. През настоящата година една трета от хотелските резервации са направени онлайн, а 75 на сто от пътуванията се извършват след предварителни онлайн проучвания.
 


Сходни връзки

49,4 МЛН. ЕВРО ОТ ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАЗАР В ЕВРОПА Е ОНЛАЙН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.42 секунди