изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:35 EEST
БИЗНЕСМЕН ОЛЕКВА С 500 ЛЕВА ЗА ФАЛШИВИ ФАКТУРИ    
Ред и сигурност63-годишният бизнесмен от Добрич Марин Тодоров получи административно наказание "глоба" в размер на 500 лв.

Окръжният съд го призна за виновен, че съзнателно е представил неистински фактури по гражданско дело за делба на недвижим имот. С решението си магистратите отмениха оправдателната присъда, която бизнесменът получи от Районния съд в Добрич.

От пресцентъра на Окръжния съд съобщават, че по делото е установено, че в периода юни 1997 г. - декември 2003 г. Тодоров е накарал своя близка да състави две фактури от името на ЕТ "Арахна - Мария Тодорова" и на 12.11.2003 г. ги е употребил, за да докаже направени от него разходи по ремонт на сграда в съдебния спор за делбата й. Документите били приети като доказателство от съдията по делото. Образуваното по случая полицейско производство доказва  по безспорен начин, че те са неистински и съставени със задна дата.

Добричкият окръжен съд приема, че след като въпросните фактури са изписани под диктовката на Тодоров и са подписани от неустановено по делото лице, чрез представянето им пред съда той съзнателно е ползвал неистински или преправен документ, въпреки че за самото му съставяне не може да му се търси наказателна отговорност.

Решението на Добричкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. НДТ

 


Сходни връзки

БИЗНЕСМЕН ОЛЕКВА С 500 ЛЕВА ЗА ФАЛШИВИ ФАКТУРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди