изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:49 EET
НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: УСПЯХМЕ ДА НАКАРАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕГО    
Общество Община Балчик е финансово стабилна. Договори за реализация на проекти на стойност 15 милиона евро е подписал през първата година от мандата си кметът. Той е категоричен, че не трябва общината с лека ръка да се разделя с терени

Община Балчик е много стабилна във финансово отношение. Собствените й приходи са много повече от приходите от държавния бюджет. Приходите на общината не са основно от продажба на имоти. До момента единственото перо, по което няма изпълнение на приходите, е именно от продажба на имоти,  защото общината не иска с лека ръка да се разделя с тях. Изтъргуван е един имот от 3,6 декара за 1,5 млн. лева.  Целта на общинското ръководство е да се привличат приходи от външни източници. Затова община Балчик е кандидатствала по почти всички програми за финансиране от предприсъединителните фондове. Тя работи по проект за водния цикъл по ИСПА на стойност 22 млн. евро, има три проекта по ФАР, един по САПАРД. Само за първата година от мандата си кметът е подписал договори за проекти на стойност 15 млн. евро. Очаква е одобрение на още два проекта по ФАР по трансгранично сътрудничество и подкрепа на малцинствени групи. Изграден е с финансиране от държавния бюджет най-дългия за последните 20 години участък в областта от Царичино до Ген. Тошево. Общината е одобрена за два кредита за енергийна ефективност – на болницата и ОУ “Антим І”. По проект за оптимизация на училищната мрежа са получени 550 000 лв. Това са част от акцентите в отчета на кмета Николай Ангелов за първата година от мандата му. Той бе представен вчера пред медиите. Кметът, който положи клетва на 6 ноември 2007 г., каза, че през първата година успешно е постигната целта да се накарат жителите на Балчик да се гордеят, че са жители на общината. Успяхме да популяризираме нашия град, подчерта кметът. Той посочи, че Балчик се превърна в културния център на Добруджанското Черноморие. Кметът каза, че почти всички детски градини в общината са в чудесно състояние, с особена гордост той посочи създаването на морския клуб, в който се обучават около 40 деца. 

 

Николай Ангелов е категоричен, че финансовата криза може да се отрази на общината, само ако обслужващата банка фалира, тъй като според родното законодателство, общините имат право да оперират само с една банка.

 

С ШЕСТ МЕСЕЦА ЗАКЪСНЯВА

ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ

ПО ИСПА В БАЛЧИК

 

С шест месеца при изпълнение от десет месеца закъснява вече част от проекта за водния цикъл на община Балчик, който се реализира по програма ИСПА, съобщи кметът Турският консорциум, определен за изпълнител на обекта, е наел подизпълнители за целта. Поради проблеми, които те са имали, ремонтът на водопроводи и канализация закъснява. Кметът се закани, че няма да позволи да се повтаря ситуацията, при която улици да стоят разкопани в продължение на месец. Такава е сега ситуацията със седем улици в кв. “Васил Левски”.

 

КАНЯТ ПЪРВАТА ДАМА НА КРЪГЛА

МАСА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ХРАМА НА КИБЕЛА

 

Първата дама на България Зорка Първанова е поканена да присъства на кръгла маса в София идната седмица. На нея кметът на Балчик Николай Ангелов ще инициира промени в законодателството, които да позволяват на държавата и общините да отчуждават имоти, в които се намира публична държавна собственост. Поводът е казусът около една от най-големите археологически находки за България през последните години, а именно храмът на Кибела в Балчик. Неотдавна собственикът на имота, в който бе открита ценната археологическа находка, поиска от общината цена от 1000 евро за кв. м за терена от 680 кв. м.

 

ОБЩИНА БАЛЧИК Е ГОТОВА ДА СЛОЖИ ТРЕТА КАСА ПРЕД “ДВОРЕЦА”

 

След като от 26 май досега държавните институции не успяха да приключат процедурата за монтиране на обща каса за билетите за “Двореца” и Ботаническата градина, община Балчик е готова да сложи трета каса. Това се закани вчера да предложи на Общинския съвет още на първата му сесия през 2009 г. кметът Николай Ангелов. Той припомни, че споразумението между културен институт “Двореца” и СУ “Св. Кл. Охридски” за поставяне на обща каса е още от май.

 

ДАМБАТА МЕЖДУ БАЛЧИК И АЛБЕНА ВЕЧЕ Е ЗАВЪРШЕНА

 

Брегоукрепителното съоръжение Дамбата, което свърза Балчик с Албена, вече е завършено, съобщи Николай Ангелов. Предсрочно е приключила работата по бетоновата настилка. До два месеца ще приключат довършителните работи. Остава да бъде забранено движението на моторни превозни средства по алеята.

Довършването на Дамбата е по проект "България - защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията и свързаните с тях свлачищни процеси".

 

Текст и снимка Станислава Кръстева

 


Сходни връзки

НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: УСПЯХМЕ ДА НАКАРАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕГО | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Балчик
Автор: Anonymous да 2008-11-07 @ 08:55 EET

т.нар "Храм на Кибела" - трябва ли да дойде Зорка Първанова за да се направи нещо за този археологически паметник - общината да вземе поне да направи една козирка и да покрие разкопките, че идва втора зима, а са уникални

надпис БАЛЧИК = ХОЛИВУД - не одобрявам този надпис, и всички, с които съм разгварял по темата - кичозно е

дамбата - по лични наблюдения ефектът засега е отрицателен - покриха с бетон най-красивите и изолирани плажчета; меду Балчик и Албена през лятото се движеха много коли - от вилнатз зона до Арабела - шум,  хора навсякъде и купчини боклуци - кой се грижи за чистотата по тази дамба ?

какво става с дружеството, с което държавата щеше да инвестира в голф ?

 

НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: УСПЯХМЕ ДА НАКАРАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕГО
Автор: Anonymous да 2008-11-07 @ 14:59 EET

"НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: УСПЯХМЕ ДА НАКАРАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕГО"

СМЯЯЯЯЯХ СМЯХ, колкото и светещи надписи да слагат, това си остава просто Балчик, град от селски тип, по чиито улици се вижда уживление само през лятото, ходете да видите сега как е, може и хората да питате дали се гордеят.

НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: УСПЯХМЕ ДА НАКАРАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕГО
Автор: Anonymous да 2008-11-09 @ 21:22 EET
e пак е на плажа не като Каварна :))))
НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: УСПЯХМЕ ДА НАКАРАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕГО
Автор: Anonymous да 2008-11-13 @ 14:31 EET
Докато гербажии управляват градовете ще се мутреят!
НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ: УСПЯХМЕ ДА НАКАРАМЕ ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК ДА СЕ ГОРДЕЯТ С НЕГО
Автор: Anonymous да 2008-11-17 @ 14:08 EET
Твърде тъпо изявление. Ако насилиш някой да се гордее и с простия си кмет още по-голям успех ще постигнеш, чак в Южна Корея да ни завидят. Това комунистическата простотия е наистина безгранична.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди