изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:41 EEST
Станишев бесен на съда заради ”Кремиковци”    
Новини
Възмутен съм от решението на Софийския апелативен съд за "Кремиковци".  Това каза премиерът Сергей Станишев във връзка с вчерашното решение на съда, според което кредиторите на "Кремиковци" не са събрали необходимото обикновено мнозинство, за да изберат втори синдик и сега в комбината има един легитимен синдик, който разполага с правомощията, дадени му по закон, предаде БТА.


Станишев посочи, че мнението на юристите от БСП е, че това е абсолютно неправомерно. По думите му това решение блокира усилията, които са положени в последните седмици за изплащането на възнагражденията на работниците.
„Ще намерим изход. Според мен трябва да се търси отговорност от този съд, който е взел това решение”, отбеляза още премиерът. Той допълни, че през последните дни е провел срещи с потенциални инвеститори, с цел продължаване на работата на комбината.
Държавата продължава усилията си да подпомогне и "Кремиковци", и работниците, защото това е важен социален ангажимент, каза още премиерът пред журналисти след участието си в Отчетно-изборната конференция на районната организация на БСП-"Възраждане" в столицата.
Междувременно стана ясно, че работещите в комбината “Кремиковци” металурзи ще излязат на поредния си протест в понеделник тъй като до вчера не им бяха изплатени обещаните заплати за изминали месеци. Това съобщи председателят на синдикална федерация „Металици” към КНСБ Васил Яначков, предаде "Фокус". Протестът ще започне в 8 часа от храм-паметник “Ал. Невски”. След това металурзите ще се отправят към Министерството на икономиката и енергетиката. Протестното им шествие ще продължи до Министерството на правосъдието и ще завърши пред министерски съвет.
По думите на Яначков вероятно съществуват обективни пречки, за да не са изплатени заплатите, но той добави, че след като е поет ангажимента, би трябвало да бъде изпълнен. Според него работниците са били излъгани за пореден път. “За мен е пълен абсурд да има две решения на правителството и междувременно административният апарат, който трябва да обезпечи изпълнението на тези решения изобщо да не е имал никаква подготовка”, коментира Яначков. dir.bg

 


Сходни връзки

Станишев бесен на съда заради ”Кремиковци” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди