изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:27 EEST
С нова партия Мозер тръгва към изборите    
Политика Учредява се политическа партия „Обединени земеделци", чиято цел е да обедини не само земеделските съюзи, но и политическото дясно центристко пространство в България. В декларацията си към събралите се земеделци в НДК Анастасия Мозер ги призова да се обединят, „за да не се срамуват след предстоящите избори и да оставят властта само на онези, които злоупотребяват с нея".

Припомняме, само преди седмица на същото място в София Земеделският народен съюз на Личев, ВМРО на Каракачанов и Лидер на Ковачки се коалираха в движението „Напред".

Коалиционни партньори на „Обединени земеделци" ще бъдат „тези, които са в демократичното пространство", каза още Анастасия Мозер.

„България е в една политическа криза. Протестите (на земеделските производители) са справедливи", категорична бе тя.

В кулоарите на конгреса спряганият за бъдещ лидер на обединени земеделци Анастасия Мозер заяви категорично, че те нямат никакво намерение да се коалират с движение „Напред".
„Имаме различия във вижданията си по много въпроси, според мен това обединение върви в посока на сътрудничество с БСП", заяви още Мозер.

Тя е изключително учудена от факта, че именно „президентът Първанов доста активно участва в изборите на партньори" в групата на движение „Напред".

Абсолютен императив е обединението на всички политически партии от дясното пространство, изтъкна още Мозер.
Тя изрази и подкрепата си към протестите на земеделските производители.
Според нея министерството на земеделието и храните и държавата трябва по-добре да се погрижат за информираността на българските земеделци относно възможностите им за получаване  на средства от еврофондовете.

„Обединени земеделци" поставя началото на нов политически проект, наречен „ново обществено начало".

Идеите на новата политическа формация са свързани с радикални промени в Конституцията и политическото и парламентарното представителство.
От новия земеделски съюз предлагат да се извадят прокуратурата и следствието от съдебната власт, в съдебната власт да остане само съдът, като се премахнат всички възможности за необосновано отлагане на делата, делегиране на по-големи права на районите и засилване на пряката демокрация чрез провеждане на местни и национални референдуми.

„Обединени земеделци" имат подкрепата на СДС, ССД, ДСБ, Единната народна партия, ПП „Гергьовден", ПП Новото време и Асоциацията на земеделските производители в България, съюзът на народните читалище в България, както и на ЕНП.

Лично председателят на ПГ на ЕНП в Европарламента Джоузеф Доул поздрави участниците в учредителния конгрес на новата политическа формация.
„Сигурен съм, че решенията, които ще вземете, ще бъдат полезни за цяла Европа", заявява Доул.

 

В речта си Анастасия Мозер отчете факта, че присъединяването на България като пълноправен член на ЕС и НАТО е кауза още на земеделските лидери Стамболийски, Никола Петков и Г.М. Димитров.

„Имаме нужда от силен, кален в битки партньор. СДС има нужда от вас, България има нужда от вас."
С тези думи лидерът на СДС Пламен Юруков поздрави създателите на „Обединени земеделци".

Днешния учредителен конгрес е „силно начало на цялото демократично движение в България", каза още Юруков

news.bg

 


Сходни връзки

С нова партия Мозер тръгва към изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди