изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:42 EEST
ДАМБАТА Е ЗАВЪРШЕНА    
Новини Крайбрежната дамба, която трябва да свързва Балчик с Албена, вече е завършена, обяви кметът Николай Ангелов. Вече всеки може спокойно да се разходи до курортния комплекс, допълни той. За окончателното приключване на работата трябва да се извършат някои довършителни дейности и да бъде издаден т.нар. акт 15. Кметът похвали изпълнителя на обекта в последния му етап и каза, че  завършването е с три месеца по-рано от планираното.

 

 Договорът за последния етап от изграждането на крайбрежната алея бе подписан в МРРБ преди две години с българския консорциум “SV – Balchik” и визираше завършването на последните 1305 метра от отсечката.

Довършването на Дамбата е по проект "България - защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията и свързаните с тях свлачищни процеси". Средствата по него са осигурени от Европейската Инвестиционна Банка – 25 млн. евро, от Банката за развитие към Съвета на Европа – 15 млн. евро и 14 млн. евро от държавния бюджет на Република България.

Проектът за завършване на дамбата педвиждаше да бъде изграден нов участък от каменно-насипна дамба с дължина 1232 м, който ще свърже хидротехническото съоръжение между гр. Балчик и курорта “Албена”. Бяха реновирани вече изградени участъци с дължина 1162 м, бяха изградени дренажни ребра, подпорни вълнобойни стени с дължина 522 м, насипни равнища зад дамбата и бяха укрепени речните корита. Бяха изградени пътища за достъп до обекта.
Общата стойност на строителството е 3,525 млн. евро без ДДС. Обектът е част от генералната схема за брегозащита на Българското Черноморско крайбрежие. Дамбата е с обща дължина 7690 м от Двореца до пристана на КК "Албена". Строителството е започнато през 1979 година. НДТ

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ДАМБАТА

 


Сходни връзки

ДАМБАТА Е ЗАВЪРШЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди