изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:32 EET
Ахмед Емин се подписвал вместо Доган    
Новини
Ахмед Емин е разполагал сам с подписа на Доган. Това заявява в интервю за в. "Труд" Детелина Йотова, прокурор, наблюдаващ делото за самоубийството в Боянския сарай, цитирана от БЛИЦ.


Досъдебното производство за смъртта на Ахмед Емин е образувано по чл. 127, ал. 1 от НК за склоняване към самоубийство. От направените досега експертизи е видно, че става въпрос за самоубийство, а не за убийство и делото продължава, за да се изясни дали Емин сам е взел решението да умре.
Чакат се резултатите от много експертизи: химическата - за веществата в кръвта му, друга - за съдържанието на лаптопа му, трета - за видеокасетите на входа на сарая, в който е станала стрелбата. Разпитани са досега поне 20 свидетели-приятели, роднини, партийни саратници. Предстоят още разпити, пояснява Йотова.
Предстои да бъде назначена и още една сложна експертиза -психиатрична, психологична и графологична, която ще даде портрета на Емин към момента на самоубийството, заявява още прокурорката. До този момент обаче нямало данни, че някой е склонявал Емин към самоубийство.
Според нея Доган е разпитан два пъти в присъствието на дознатели и прокурори. Натривки са взети само от човека, намерил трупа. Йотова потвърждава, че проверяват и дали Емин е замесен в някакви далавери, свързани с финансирането на ДПС с т.нар. обръч от фирми.
"Г-н Емин единствен е имал пълномощно от Доган и спесимен от подписа му. Само той е разполагал с държавната субсидия на партията, с правото да тегли суми от нея и т.н.", заявява Йотова.
На въпрос има ли в документите и в свидетелските показания някакви данни, че Емин е злоупотребявал с пари, наблюдващият прокурор казва: "Засега не - свидетелите са единодушни, че той е бил коректен и честен човек".  Дир.бг
 
 


Сходни връзки

Ахмед Емин се подписвал вместо Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди