изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:49 EEST
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП ГРЕБ - ДОБРИЧ    
Политика ПП ГЕРБ в Добричка област изпрати Декларация до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, в която се изразява тревога от истеричните изблици на премиера да "мутризира" водещата политическа сила в Република България, от усилията на Сергей Станишев - лидер на БСП и министър-председател да въвлече партията в отговорността на БКП-БСП за трагичните събития, определени като Възродителен процес. Ето и текстът на декларацията, под която продължават да се подписват членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ - Добрич.

До Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

на ПП ГЕРБ - област Добрич

 

 

Членовете на ПП ГЕРБ от Добричка област с тревога следят разрастващата се политическа истерия, обхванала лидера на БСП и министър-председател на Република България Сергей Станишев и приближените му в ръководството на партията, както и лидери на ДПС, които се опитват да превърнат в най-важната тема на обществено-политическото и икономическото развитие на страната ни Възродителния процес, проведен от комунистическата власт, за чийто наследник официално се обяви Българската социалистическа партия. Ние осъзнаваме, че ръководствата на БСП и ДПС в момента са изпаднали в тежка изолация вътре и вън от страната, като следствие на пагубната политика, която водят в продължение на повече от три години чрез коалицията БСП-НДСВ-ДПС. Очевадно е, че БСП и ДПС не само, че не могат да обуздаят ширещата се корупция и организирана престъпност в България, но и нещо повече - на най-високо равнище участват в ограбването на държавата. Членовете на ГЕРБ в Добричка област смятаме, че управлението на БСП-ДПС се е превърнало в мафиотска структура, която търси нови и нови схеми за облагодетелстване на партийните лидери и фирмените кръгове около тях. С тревога следим и безсилието на правителството за съпротива на трайно установяващата се в страната ни икономическа криза, което няма политическата воля да взема и изпълнява решения, подобни на тези във водещите държави в Европейския съюз.

Добричка област още помни тежките поражения на т. нар. Възродителен процес, в който ни въвлякоха тези, чиито родственици днес управляват България и отново желаят да въвлекат в етнически и религиозни противоречия местното население. Ние сме преки свидетели на обезлюдяването на добруджанските села и на тежките травми, които бяха нанесени на добруджанци, биле те етнически българи или етнически турци, изповядващи християнството или мюсюлманството. Именно в нашия край БКП организира и проведе прословутия процес срещу Ахмед Доган при изключително строги мерки и закрити врати.

В дните на изключителен икономически натиск на световната финансова криза премиерът Сергей Станишев трескаво  търси да посочи враг на електората си, който да поеме отговорност за собственото му пагубно управление на страната. Станишев изпадна в ужас, че все повече честни членове и симпатизанти на БСП виждат в ПП ГЕРБ спасител на държавата от организираната престъпност и корупция в най-висшите етажи на властта. Все повече социалисти пряко заявяват негативните си оценки за съвместното управление на БСП и ДПС. В тази пагубна ситуация за личния му авторитет на партиен лидер и на управляващ държавата Сергей Станишев избра очакван път за отклоняване на общественото внимание от истинските проблеми на държавата и тръгна на кръстоносен поход срещу ПП ГЕРБ и лидерите й Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Премиерът си позволи наглостта да определи ПП ГЕРБ като формация на "мутри" и заговори за "мутризация на държавата", премълчавайки пряката си обвързаност със създадените от БСП и ДПС олигарси. В Добруджа сме преки свидетели на мутризацията на държавата и партиите и твърдо заявяваме, че това е една последователна политика на БКП-БСП от 1989 г. насам. Това са хората, които финансират всяка кампания на БСП и ДПС и в същото време имат пряка вина за обедняването на населението в родния ни край, както и за разграбването на държавата от 1989 година до днес.

Членовете на ПП ГЕРБ държим да заявим, че в Добруджа няма етническо напрежение, че обикновените хора не се делят на турци и българи, на християни и мюсюлмани. Добруджанци недоумяват защо лидерите на БСП и ДПС отново искат да ги хвърлят в огъня на враждата и от това да черпят политически дивиденти. Ние виждаме в този акт изключителен стремеж да се консолидират избирателите на БСП и ДПС и по този начин да оставят на власт безнаказано живеещите в разкош ръководства на двете разпадащи се партии. Истината е, че все повече членове и симпатизанти на БСП и ДПС не споделят идеите и действията на двамата лидери Сергей Станишев и Ахмед Доган, но поради страх от действия на държавните институции не смеят открито да изразят мнението си. През последните години добруджанци са преки свидетели на незаконното забогатяване на тесен кръг от хора на ръководни постове в БСП и ДПС или близки до тях. Както и на прогресивното обедняване на широкия електорат на двете управляващи партии. Ние сме преки свидетели на закупуването на огромни количества земя, на атрактивни заменки, на строителство на хотели и вили по Добруджанското Черноморие от лица, участващи в тройната коалиция. Убедени сме, че тези хора не могат да докажат средствата, с които лично те или техни роднини извършват тези сделки. 

Членовете на ПП ГЕРБ сме за открито управление на държавата. За такова управление гласува и мнозинството добруджанци.  Открито управление желаят всички живеещи в Добруджа, независимо от партийната си ориентация, етническа и религиозна принадлежност. Такова управление им обеща и сега извършва на практика по места ПП ГЕРБ.

Ние подкрепяме изцяло ръководството на ПП ГЕРБ за ефективно и бързо разследване на подробностите около трагичната смърт на Ахмед Емин и на всички обстоятелства, които са я провокирали. Освен това настояваме публично да бъдат обявени начините на финансиране на ДПС и произходът и статутът на имотите на партията. Ние настояваме за открит обществен диалог за мястото и ролята на ДПС в политическия живот на България. Ние смятаме, че ръководствата на БСП и ДПС са поели тежкото бреме да бъдат прикрити национално безотговорни и престъпни действия на коалицията преди идващите парламентарни избори през 2009 г.  Ние сме убедени, че БСП и ДПС влязоха в рискована предизборна кампания с цел да си осигурят втори мандат на престъпно управление за доразграбнане на страната и за личностно и партийно усвояване на фондовете на Европейския съюз. Ние призоваваме ръководството на ПП ГЕРБ да направи възможното дори и  с подкрепата на Европейския парламент, да се спре изборният туризъм - узаконено купуване на гласове в полза на ДПС и БСП, както и да се използват държавни средства за тази цел под формата на преизборни социални подаяния за милиони бедстващи пенсионери и млади семейства.

 

ПП ГЕРБ - Добрич /общини: Балчик, Генерал Тошево, Добрич, Добричка, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла/

 

10.11.2008 г.

 


Сходни връзки

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП ГРЕБ - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди