изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:14 EEST
В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГРАДА    
Общество На 7 ноември в общината на Генерал Тошево се проведе традиционното общоградско тържество, посветено на празника на града. На него присъстваха народният представител Николай Камов, зам.-министърът на земеделието и храните Светла Бъчварова, делегации от побратимените румънски градове Мангалия и Негру вода и други официални гости.

   

    Присъстващите на тържеството бяха поздравени от кмета на общината Димитър Михайлов. Тази година беше добра – каза той. – Постигнатите средни добиви от пшеницата са едни от най-добрите през последните 20 години. Добри бяха и добивите от слънчоглед и царевица, а доходите от земеделието и субсидиите от Европейския съюз ще радват и земеделските производители, и собствениците на земя. Добра година ще отчетат и фирмите от общината, които преструктурирайки производството си, завоюват нови  пазари. Доволни са и строителите, дали нов облик на града и общината – подчерта г-н Михайлов.

    Гражданите бяха приветствани от зам.-министър Светла Бъчварова.

    Водещият прочете поздравителните телеграми от президента Георги Първанов, министър Емилия Масларова, кмета на Добрич Детелина Николова, кметове на общини и председатели на общински съвети.

    На 7 ноември 2006 г., съгласно чл.19 от Наредбата за символиката на Община Генерал Тошево, всички бивши кметове бяха удостоени с дубликати на кметските огърлици. Отличията бяха получени от бившите кметове на града или от техни наследници. На състоялото се тържество Димитър Михайлов връчи последното от тези отличия – на Лидия Желязкова, дъщеря на Желязко Константинов Желязков, кмет на Генерал Тошево от декември 1941 г. до септември 1944 г. Връчен беше и поздравителен адрес, подписан от председателя на ОбС Георги Русев и кмета на общината Димитър Михайлов. Щастлива съм, че трудът на баща ми е толкова високо оценен и съм горда, че и той е допринесъл за проспериращото развитие на родния ми край, каза г-жа Желязкова.

    Председателят на Постоянната комисия по просвета, наука, култура, младежки дейности, вероизповедания и спорт към ОбС Димчо Кръстев прочете решението за удостояване и връчи на Катя Николова Кирова отличителен знак “Почетен знак с лика на писателя Йордан Йовков”.

    По традиция всяка година по повод Празника на града Община Генерал Тошево присъди и награди на производствени и административни структури, допринесли за изпълнение на социално-икономическите цели и приоритети за развитие на общината и за нейния просперитет.

    По повод 50-годишнината от издаването на първите многотиражни вестници, на които “Добруджански глас” е правоприемник и продължител, Община Генерал Тошево награди редакцията с професионален фотоапарат “Никон”.

 

Дяко ДЯКОВ

 

 


Сходни връзки

В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГРАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди