изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:46 EEST
Юруков няма да се кандидатира за лидер на СДС    
Политика
Пламен Юруков няма намерение да се кандидатира за лидер на СДС, това е заявил самият той в началото на днешното заседание на Националния съвет на партията.


Новината съобщи зам.-председателят на синята партия Любов Панайотова след заседанието, цитирана от Фокус.
Юруков е изтъкнал два аргумента за намерението си. Първият – че компроматната война, която се води срещу него, нанася много негативи и щети на СДС, въпреки че той е убеден, че е чист като бизнес, поведение и политик, разказаха пред Дарик негови съпартийци. Вторият аргумент бил, че не е срещнал по време на обиколките си в страната безрезервна подкрепа.
На този етап Пламен Юруков отказа да отговаря на журналистически въпроси, предаде БТА.
Досега има три кандидатури за поста председател на СДС – на депутатите Мартин Димитров и Иван Сотиров и на кмета на Кюстендил Петър Паунов.
Иван Сотиров е човек, който е отдаден на каузата и е човек, за когото няма никакви съмнения за корупция, коментира преди дни Юруков.
Смяната на лидера на партията е задължителна, каза Мартин Димитров, цитиран от БНТ1. СДС ще влезе в парламента. По-важно е да сложим на масата една реформаторска и ясна програма. Сега трябва да се обсъдят такива действия, а в СДС има хората, които могат да направят това, посочи Мартин Димитров.
Кандидатури за лидер на партията могат да се регистрират до 14 ноември. По устав самият избор ще се състои на 14 декември, а ако няма кандидат, събрал 50 процента от гласовете, ще се проведе втори тур на 21 декември. dir.bg
 


Сходни връзки

Юруков няма да се кандидатира за лидер на СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди