изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:13 EEST
ОБЩИНАТА ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПФК "ДОБРУДЖА"    
Ред и сигурностОбщина Добрич ще обжалва отказа на Окръжна прокуратура да образува наказателно производство срещу ПФК "Добруджа", съобщи вчера кметът Детелина Николова.   

Тя посочи, че постановлението на Окръжна прокуратура за отказ от образуване на наказателно производство по сигнал на община Добрич срещу ПФК "Добруджа" е от 5 ноември. През август общината е сезирала Окръжна прокуратура за извършени присвоявания от длъжностни лица в ПФК "Добруджа" и сключени неизгодни сделки от страна на управляващите дружеството. Сигналът е изпратен за извършване на проверка в Районна прокуратура, която установява, "че голяма част от протоколите са изготвяни впоследствие и подписвани от членове на УС за решения, които не са били гласувани, за подписване на договори и сключването на сделки, които не са били обсъждани и за които няма решения от членовете на съветите. Изготвяни са били документи с невярно съдържание като в резултат на това неправомерно са изразходвани суми от активите на дружеството."  Районната прокуратура прави извод, че се касае за извършено престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс и изпраща преписката за произнасяне по компетентност в Окръжна прокуратура. В своите мотиви за отказа Окръжна прокуратура посочва, че "Нарушенията, допуснати от длъжностни лица в АД, каквото е ПФК "Добруджа" не могат бъдат квалифицирани като престъпления по служба". С оглед на това Окръжна прокуратура счита, "че не са налице "достатъчно данни" за извършено престъпление, но следва да се обсъди въпросът за констатираните документни престъпления, както и за сключените неизгодни сделки от членове на дружеството." Община Добрич ще обжалва решението пред Апелативна прокуратура Варна. 
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ПФК "ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди