изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:12 EEST
ДАНС разби организирана престъпна група за фалшиви документи за самоличност във Варна    
Ред и сигурност Варна. Във Варна е задържана организирана престъпна група, която се е занимавала с изработка на неистински документи за самоличност, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Териториална дирекция „Национална сигурност” - Варна, съвместно с Варненската окръжна прокуратура и Окръжна следствена служба - Варна задържаха организирана престъпна група, занимавала се с изработка и въвеждане в употреба на неистински официални документи (лични карти, свидетелства за управление на МПС, удостоверение и дипломи за завършено образование, сертификати за различни видове трудоспособност).
В ареста са Владимир Великов от град Варна на 41 г.; Димитър Галев на 40 г. от град Варна и Николай Неделчев на 37 г. от град Казанлък.
При задържането са намерени и иззети 8 фалшиви лични карти, 10 заготовки за печати, включително на Варненския окръжен съд и районните кметства, 150 ламинати за лични карти и удостоверения за МПС, 15 снимки на лица, множество листове с информация за лични данни, 4 компютърни конфигурации, в които се съдържа информация за фалшивите документи.
Цените, които са плащани за тези документи, са – за удостоверение за МПС - 600 лв., за лична карта – 400 лв., за удостоверение за завършен осми клас – 250 лв.
Задържането е било осъществено при предаването на фалшива лична карта (с данни на истински човек и със снимка на Петър Ченков Ченков, от Варна) на посредник. Ченков е с влязла в сила присъда като ръководител на престъпна група, укрива се от органите на правосъдието и е обявен за общодържавно издирване.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

ДАНС разби организирана престъпна група за фалшиви документи за самоличност във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди