изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:07 EEST
Румънският автомобилен завод „Дачия” ще прекрати производството си за две седмици    
ИкономикаБукурещ. Румънското автомобилното предприятие „Дачия” спира отново производството си от 20 ноември до 7 декември заради спад в търсенето на автомобили, пише днес румънският вестник „Адевърул”. „Дачия” прибягна към тези мерки между 30-31 октомври и следва да прекрати производството си между 13-14 ноември.

Общо предприятието няма да работи 21 дни. В завода в Миовени ежедневно се произвеждат над 1 000 автомобила.

„Дачия” реши да прекрати производството между 20 ноември и 7 декември 2008 г., мярка, към която автомобилният конструктор прибягна заради спад на външните автомобилни пазари, където се доставят 65% от моделите на „Дачия Логан”.
В този период общо 9 000 служители ще получават 85% от брутната си заплата, според колективния трудов договор на „Дачия” за 2008 г. Същевременно те ще ползват купони за храна за дните, в които е била прекратена дейността на предприятието и които те са получили предварително.
„Задълбочаването на финансовата и икономическата криза през октомври ще доведе до важен спад на автомобилните пазари, включително на пазара в Румъния”, заявиха представители на „Дачия”, които очакват тенденцията да се запази и в предстоящите месеци.
По данни на компанията, при условие че световният пазар е отбелязал спад с 9% през октомври 2008 г. спрямо същия период на 2007 г., износът на „Дачия” е нараснал с 20,2%. Въпреки това нарастването на пазарните квоти на „Дачия” не може да компенсира големия спад на автомобилните пазари в Европа, сочат данните.  Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Румънският автомобилен завод „Дачия” ще прекрати производството си за две седмици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди