изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:57 EEST
Синдикатите: Фирми, свързани с „Кремиковци", да започнат подготовка за протестни действия    
НовиниСофия. КНСБ и КТ „Подкрепа" призовават всички фирми и учреждения, дейността на които е свързана с „Кремиковци", да започнат незабавно подготовка за солидарни протестни и стачни действия, стана ясно на пресконференция в КНСБ, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Според лидера на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев това, което е могло да се направи от страна на синдикатите за решаване на проблема на комбината, е направено. До часове ще бъде поискана и среща с Асоциацията на търговските банки, където синдикатите да апелират към търпение на банките за изплащането на кредитите на работниците в „Кремиковци".
„По време на днешната ни среща премиерът беше разтревожен и много диалогичен. Хората не приемат схеми. Как да обясниш на бедния човек, че парите, които не е получавал с месеци, ще получи до две седмици?", запита лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов.
Синдикатите бяха категорични, че не приемат сегашното равнище на минималната работа заплата. Според тях тя трябва да се определя по схемата 7:11:12.
Людмила СПАСОВА
 


Сходни връзки

Синдикатите: Фирми, свързани с „Кремиковци", да започнат подготовка за протестни действия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди