изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:50 EEST
Подозират дама за атаката с киселина    
Новини
Жена най-вероятно е поръчала атаката с киселина върху лицето на Петя Минкова-Стаевска.


Има още няколко версии за нападението срещу собственичката на "Богдан мебел", по които работят разследващите, съобщава днес в. "Стандарт". Според тях заливането с киселина е чисто женско отмъщение.
Мотивите все още се изясняват, но следователите вече са отхвърлили идеята за грабеж. Съпругът на Стаевска отрече да е била открадната чантата й, с което също изключи първоначалната хипотеза нападателите да са апаши.
До момента криминалистите не са установили, че пострадалата е била заплашвана. "За какво и кой да я заплашва? Познавам Петя от дете, близък съм с баща й. Цялото семейство има много почтен бизнес. Изключително коректни и точни хора. Случилото се е ужасно. Смъртната присъда е най-слабото наказание за този, който я е залял", заяви бизнесменът Венцислав Стефанов, шеф на футболен клуб Славия.
"Видях Петя и семейството й преди десетина дни в едно кафе. Беше усмихната и лъчезарна, както винаги. Не е споделяла да е била заплашвана", каза бившата "Мис България" Ивайла Бакалова. Криминалистите проверяват и версията за конфликт между Петя Минкова и хора от обкръжението й.
Друга хипотеза е за отмъщение на конкуренти в мебелния бранш. "Не дължим пари на никого!", заяви съпругът на пострадалата Стефан часове след нападението.
Справка в електронните регистри показва, че Петя Минкова участва като собственик в шест дружества. Тя е едноличен притежател на "Богбул М Продакшънс" - фирма за производство на мебели. С брат й Иван са съдружници в пет фирми. Иван е съсобственик и на "Богдан мебел".
Една от версиите на полицията е, че с разширяването на бизнеса имало идея за разделяне на фирмата - най-вероятно между Петя и брат й. Стаевска е известна в родния хайлайф с това, че обзавежда домовете на много звезди. Говори се, че благодарение на мениджърските й качества тя изнася стоките си в Италия, Кипър, Ирландия, Обединените арабски емирства.
Друга версия, по която работи полицията, е отмъщение на конкуренти във винарския бизнес. На името на Минкова са регистрирани избите "Копса" и "Копсис". Заедно с баща си тя откри винарна, луксозен бутиков хотел като средновековен замък и СПА център в средата на октомври тази година - "Шато Копса", близо до Карлово.
Минкова беше залята с киселина в понеделник пред офиса, където работи, от неизвестен мъж, когото полицията все още издирва. Според показанията на съпруга й към нея се приближил младеж, който я попитал къде може да пие вода и преди да изчака отговор, лиснал нещо в лицето й. Жената изпищяла от болка и се втурнала обратно към офиса. Свидетели на инцидента са видели непознатия младеж в района на бизнес сградата поне два часа преди нападението. Той бил облечен с яке в сиво и червено и с качулка на главата, под която бил и с шапка с козирка. В краката му забелязали голяма бутилка от минерална вода, дополовина пълна с течност. Никой обаче не заподозрял, че дебне Петя. dir.bg
 


Сходни връзки

Подозират дама за атаката с киселина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди