изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:10 EEST
ОБВИНИХА БИЗНЕСМЕНА ХРИСТО КОВАЧКИ В ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ    
НовиниВчера прокуратурата започна срещу него досъдебно производство. След като бе на разпит, той бе пуснат под гаранция в размер на 300 хил. лв.

Вчера по обяд гръмна поредният скандал в държавата - обвиха бизнесмена и неформален лидер на партия "Лидер" Христо Ковачки в данъчни престъпления. Прокуратурата е започнала досъдебно производство срещу бизнесмена за данъчни престъпления, съобщи БТА, цитирано от dir.bg. Агенциите съобщиха, че му е повдигнато обвинение за данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага. Процесуално-следствените действия се ръководят от прокуратурата, съвместно с дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" към Главна дирекция "Криминална полиция". В ранните часове на деня до обяд, с разрешение на Софийски градски съд, са били извършени претърсвания и изземвания в 17 обекта - офиси и други имоти на бизнесмена, са заявили от прокуратурата. Самият Ковачки също е бил задържан за малко и след това - пуснат от рекордната гаранция на стойност 300 хил. лв., са съобщили от прокуратурата. БГНЕС съобщи по неофицална информация, че бизнесменът не плащал и концесионните такси за мините, които притежава. Друга агенция - БЛИЦ, съобщи, позовавайки се на полицейски източници, че Ковачки бил в сградата на бившата ГДБОП и като я напуснал, бил придружаван от адвокат и гардове. Пресаташето на бизнесмена Десислава Филипова, цитирана от агенция Фокус, е заявила, че има проверка на фирмите в административната сграда на "Орион". Тя е казала още, че се проверяват счетоводство, търговски документи и други, като тя не можа да посочи от кого точно е проверката. Възможно е да е на НАП или прокуратура, е предположила Филипова. "Говорих с г-н Ковачки преди около половин час - не е арестуван. Има напрежение, някаква истерия, слухове... Но това, което със сигурност мога да кажа е - върви проверка и г-н Ковачки не е арестуван" - е заявила пресаташето на бизнесмена.
Само преди дни самият Ковачки обяви, че иска данъчни и прокуратура да го проверят. "Излиза, че бизнесът ми не е чист. Създават се митологични образи, легенди за политици, които ме подкрепят" - е заявил преди дни пред "24 часа" Ковачки.
Неотдавна полското списание "Впрост" обяви своята класация на най-богатите в Източна Европа, като класира Ковачки на 98-о място, сред 100-те най-богати в Източна Европа, със състояние от 700 млн. долара. Христо Ковачки е собственик на енергийни фирми, два ТЕЦ-а, мини, пет топлофикации, фабрика "Брикел" и "Атоменергоремонт".
Бизнесменът е в основата и е неформален шеф на партия "ЛИДЕР", която ще се включи в надпреварата на предстоящите парламентарни избори догодина, в съюз с ВМРО и ЗНС. Учредената коалицията се нарича НАПРЕД. Преди време в публичното пространство Ковачки обяви, че ще се гонят 10 % на изборите.
Рlovdiv-online обаче пише, че според клюката, Ковачки не пестял средства за активен пиар и в последните месеци бил ангажирал няколко водещи български журналисти и агенции да се грижат за имиджа му, дори и в международен план. "Ковачки има огромни дългове към банки, неговите фирми редовно не изпълняват финансовите си задължения към приватизационни договори. Информацията на "Впрост" е подадена от български журналист, работещ в икономически вестник, който всяка година изготвя профили за десетте най-богати българи. Учудващо е, че в класацията не фигурират собствениците на ТИМ, банкерите Цеко Минев и Ивайло Мутафчийски, коментират озадачени родни икономически журналисти, пише още plovdiv-online.
НДТ по материали от интернет

 


Сходни връзки

ОБВИНИХА БИЗНЕСМЕНА ХРИСТО КОВАЧКИ В ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди