изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:41 EEST
От 90 агенции в Банско преди 4-5 години, сега останахме само 4    
Икономика
В Банско пазарът на недвижими имоти бележи спад с 38%. Там върви голямо предлагане в момента. Сделки се сключват, англичаните са изместени от руснаци, гърци и македонци.


Руснаците търсят големи къщи и огромни парцели в регулация и в центъра на курорта, но такова предлагане няма на пазара засега. От 90 агенции в Банско преди 4-5 години, сега останахме само 4, заявиха от националната компания за недвижими имоти “Форос“, пише “Стандарт“, цитиран от БЛИЦ.
Сделките с недвижими имоти бележат ръст с 12,35% в Благоевград за третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата година.
Има търсене на жилищни имоти, което е довело до скок в цените с 5,5%. Купуват се и стари жилища-панелно и монолитно строителство, а не само нови апартаменти. В центъра на града панелките са със средна цена 800 евро за квадратен метър, монолитното строителство излиза 900 евро за квадратен метър, а новите жилища вървят по 1 000 евро. dir.bg
 


Сходни връзки

От 90 агенции в Банско преди 4-5 години, сега останахме само 4 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди