изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:26 EEST
ТЪРСИМ УНГАРСКИ ОПИТ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА ВОЕННИ БАЗИ В БИЗНЕС ЗОНИ    
НовиниВъзможните сфери на сътрудничество между община Добрич и посолството на Унгария у нас са обсъдени при гостуването вчера на посланика на Унгария у нас Юдит Ланг.

При срещата й с кмета Детелина Николова и нейния екип е договорено община Добрич да си партнира с дипломатическата мисия за обмен на добри практики и използването на унгарския опит за превръщането на бивши военни бази в бизнес-зони, съобщиха от пресслужбата на кметството.
Детелина Николова е запознала дипломата с особеностите на региона, конкурентните предимства и приоритетите за развитие на Добрич. Освен това е представено и едно от най-старите международни партньорства, това на общината с унгарския град Залаегерсег. То датира от 1992 година. Посланикът на Унгария от своя страна е изразила своите адмирации за дългогодишното партньорство и е запознала кметския екип с идеи за съвместни проекти, които могат да бъдат реализирани между двете общини. Визитата на унгарския дипломат е приключила с посещение на Художествената галерия.
 


Сходни връзки

ТЪРСИМ УНГАРСКИ ОПИТ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА ВОЕННИ БАЗИ В БИЗНЕС ЗОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди