изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:11 EEST
КМЕТЪТ НА БАЛЧИК СЕ ЗАКАНИ ДА НЕ РАЗРЕШАВА СТРОИТЕЛСТВО ЗАРАДИ РАЗКОПАНИ УЛИЦИ    
НовиниС шест месеца закъснява изпълнението на проект по ИСПА в Балчик, съобщи той

Кметът на Балчик Николай Ангелов се закани, че ще налага глоби и няма да издава разрешения за строителство при наличие на разкопани улици. Той посочи, че около месец са разкопани седем от улиците в кв. "Васил Левски", на които се извършва ремонт на водопроводи и канализация по проекта за водния цикъл.
Там фирмата-подизпълнител на проекта по ИСПА е разкопала и изчаква доставка на тръбите. Това влияе върху живота на гражданите, те са барикадирани и не могат да стигнат до имотите си, дори да си доставят гориво за зимата, каза Николай Ангелов. Той предупреди, че ако не се  спазват сроковете, ще пристъпи към налагане на глоби. И няма да издава нови разрешителни, докато не се възстановят разкопаните улици.
Градоначалникът алармира, че има опасност предвидената инвестиция за ремонт на 42 километра водопроводи и канализация в Балчик да не се изпълни. Проектът за водния цикъл е  финансиран от програма ИСПА. Той е на стойност 22 милиона евро. От тях 9 милиона евро са предвидени за ремонт на водопроводи и канализация. Другите средства са за изграждане на нова пречиствателна станция. Тя вече се оборудва. В частта за ремонт на водопроводната и канализационна мрежа има забавяне от шест месеца за десетте месеца от старта на проекта, каза кметът. За изпълнител на обекта е определен турски консорциум. Той е подписал договори с подизпълнители, чиято работа се бави.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА БАЛЧИК СЕ ЗАКАНИ ДА НЕ РАЗРЕШАВА СТРОИТЕЛСТВО ЗАРАДИ РАЗКОПАНИ УЛИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди