изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:49 EEST
”Изгубеното племе” на Обама    
Любопитно
Барак Обама има куп роднини на екзотични места от Хавай до Кения и в предизборната кампания откри, че леля му живее в Бостън. Сега не един, а цели 8000 бедуини в Северен Израел твърдят, че са му роднини.


Това пише британският в. "Таймс", цитиран от БТА.
Макар че говорителят на "изгубеното племе" още не е разкрил документите, с които смята да докаже твърдението си, от целия регион прииждат хора, за да отдадат почитта си към "бедуина Обама", чието социално положение скочи до тавана. "Знаехме от години, но се страхувахме да говорим, защото не искахме да повлияем на изборите", заяви Абдул Рахман Шейх Абдула, 53-годишен член на местния племенен съвет в малкото бедуинско село Бир ал-Максур, в северния израелски район Галилея.
Екипът на Обама още не е отговорил на писмото, изпратено до него, в което племето обяснява роднинската връзка, но това не спира празненствата в племето на Шейх Абдула. раздава на хората сладкиши и големи блюда с баклави и планира да организира голямо тържество следващата седмица, на което ще заколи дузина кози, за да нахрани цялото село.
Неговата 95-годишна майка за първи път разкрила връзката им с Обама, твърди Абдула. Като видяла сенатора от Илинойс по телевизията, тя забелязала поразителна прилика с един от африканските работници имигранти, които работели за богатите шейхове в плодородната северна част на британската мандатна територия в Палестина през 30-те години. Африканците понякога се женели за местни бедуински момичета и създавали семейства, макар че като много работници имигранти, те също толкова често се прибирали у дома само след няколко години.
Един от тези мъже бил роднина на кенийската баба на Барак Обама, твърди Шейх Абдула. Според него всички около 8000 членове на племето му са далечни роднини на новоизбрания президент на САЩ.
Абдула се кълне, че има документи и снимки, които подкрепят твърдението му, но обещал на майка си да не ги разпространява, преди да ги покаже на Обама. Шейхът се надява това да стане веднага щом неговият "роднина" влезе в Белия дом, отбелязва "Таймс".
Междувременно китайската агенция “Чжунсинше” съобщи, че доведеният брат Барак Обама Марк Ндесанджо от дълги години живее в град Шънчжен в южната част на Китай. Марк бил син на Обама-старши и на американка на име Рут, с която се запознал в "Харвард" през 60-те години. Това станало след развода на Обама-старши с майката на Барак. Китайските медии не съобщават кога Марк е отишъл да живее в Китай. Казва се само, че той е там от поне шест години и избягва публичността. dir.bg
 


Сходни връзки

”Изгубеното племе” на Обама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди