изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:01 EEST
ЗАДЪРЖАХА СТОЯН й. СТОЯНОВ ЗА ПУБЛИЧЕН ДОМ В ЗАВЕДЕНИЕ ДО АГРОМАГИЗИНА    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд потвърди наложената на 50-годишния Стоян Й. Стоянов от Добрич най-тежка мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен да отговаря за две тежки умишлени престъпления против личността  -  принуда и склоняване на други лица да проституират с користна цел. На 07.11.2008 г. Добричкия районен съд е постановил ареста му, а той обжалва пред въззивната инстанция този акт.

Срещу Стоянов е образувано досъдебно производство в Първо РУ на МВР - Добрич за това, че е предоставял помещения в негово заведение до "Агромагазина" в града на различни лица за полови сношения или блудствени действия с користна цел. Той е принуждавал със сила и заплахи непълнолетни момичета и млади жени да проституират, като предварително вземал платената от "клиента" сума, а през лятото пращал девойките да проституират по Черноморието. Стоянов е реабилитиран по две стари осъждания за вещно укривателство и кражба. Срещу него се води и друго досъдебно производство за отвличане на лице с цел развратни действия. Той е криминално проявен. Завършил е средно образование, разведен.
Днес защитата му помоли съда да измени в по-лека, наложената на Стоянов мярка за неотклонение. Изтъкнато бе, че той е родителят, който полага грижи за малкото си дете и има постоянен адрес.
Според прокуратурата обаче, арестът е единствената адекватна мярка според тежестта на извършените от него престъпления и обществената опасността, която те представляват.
Тричленният състав на Добричкия окръжен съд взе под внимание, че Стоянов е обвиняем за тежки умишлени престъпления против личността, а събраните доказателства водят до обосновано предположение, че той е техен извършител. Съдът отчете, че при евентуална промяна на мярката за неотклонение, има опасност задържаният да се укрие от органите на разследването или да окаже въздействие върху свидетелите. С тези мотиви съдът потвърди задържането под стража на Стоянов.
Определението на Добричкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

13.11.2008 г.                        Пресслужба Добрички окръжен съд

ПОДРОБНОСТИ ПО СЛУЧАЯ - СЛЕД 21.00 ЧАСА И УТРЕ В ПЕЧАТНОТО ИЗДАНИЕ НА НДТ

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА СТОЯН й. СТОЯНОВ ЗА ПУБЛИЧЕН ДОМ В ЗАВЕДЕНИЕ ДО АГРОМАГИЗИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди